Resor, Weekendresor i Europa

Weekendresor i höst- Mina 5 tips i Europa

7 september, 2018

 

Nu är hösten här… de flesta har börjat arbeta och kanske undrar vart tog sommaren vägen? Rätt tid att börja planera för höstens weekendresa. Vill tipsa om resor gjorda under föregående år och i år.


Belgrad

Serbiens huvudstad är en av mina favoritstäder. För en weekend eller mer. Förälskade mig i denna härliga stad från första stund. Staden har det mesta. Fantastik mat och bra hotell till bra priser. Dessutom mikrobryggerier, historia och mycket mer….kallas ofta det Nya-Berlin.

Läs mer om Belgrad här:
Restauranger 
Shopping
Besök matmarknad
Kabinetöl serveras här

Berlin

Staden som verkligen överraskade och gav mersmak. Var där i juni 2017. Wow säger jag bara …staden överraskade verkligen. Trots att den har många fler turister än exempelvis Belgrad och att många varit där upplevde jag att det ändå fanns nya saker att göra i de olika delarna av staden. Fick en bra känsla redan från början och staden ger så mycket positiv energi, trots en problematisk och viktig historia.

Läs mer om Berlin här:
3 restauranger du inte får missa
Ta en cykeltur och upptäck staden
Cool restaurang med utsikt över Berlin

Dublin

Drygt 2 och en halv timme med flyg tar du till dig en av Europas charmigaste städer. Gör en pubrunda i nöjeskvarteret Temple Bar eller ett besök på pampiga Guinness Porterbryggeri. Om du är ett fan av whiskey så skall du absolut göra ett besök på Jameson destilleri. Tyvärr så var jag bara i Dublin under ett par dagar, men nästa resa blir det absolut mer. Dublin är verkligen en levande stad med historia som måste upplevas på plats!

Läs mer om Dublin här:
– Boende i Dublin Radisson Blu
Johnnie Fox pub en annorlunda upplevels

TallinTallin är en gammal charmig stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista. I år är det extra spännande att åka till de baltiska länderna då de firar 100-års jubileum. Var i Tallin förra våren och blev verkligen förtjust i den charmiga staden som har ett riktigt bra restaurangutbud. Gillar att hitta städer som känns lätta att strosa runt och uppleva stadens atmosfär.

Läs mer om mina tips om Tallin här:
Bo på Hotell Von Stackelberg
Ät middag på coola restaurangen Manna La Roosa
Gör ett besök i hippa området Telliviski Loomelinnak

Riga

På en timme med flyg når du Lettlands huvudstad Riga. Eller varför inte börja resan med en kryssning till Riga? Där kan du njuta av god mat, spa och underhållning. Den perfekta staden att åka till som par eller för dig som bara gillar att uppleva mysiga gränder med kullerstensgator. De pastellfärgade små husen samt bra shopping mm. Mycket viktig europeisk historia som sätter fingret på skillnaderna mellan öst och väst.

Läs mer om mina tips om Riga här:
Påskkryssning med TallinkSilja till Riga
Weekend i Riga dag 1
Ät på Garage Demokratiska 
Ät på 3 kockar en smakupplevelse utöver det vanliga
Min Guide till Riga sevärdheter

Har ni några andra tips på weekendresor i Europa?

Bilder: Petra Nordin (PellasInspiration)
Frontbild: Pixbay

Du kanske också gillar

21 Kommentarer

 • Reply Nathalie 7 september, 2018 at 12:34

  Åh, Dublin och Berlin är mina favoritstäder. Älskar dem. När jag var yngre åkte jag och min familj till Berlin nästan varje helg och hälsade på min syster där. Dublin var den första stad som jag åkte till alldeles själv och den har därför en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

 • Reply Liniz Travel 7 september, 2018 at 16:28

  Belgrad vill jag verkligen till! Vore spännande. Även Dublin igen så länge sedan jag var där!

  Kram

  • Reply Petra Nordin 11 september, 2018 at 17:57

   Liniz, ni får ta en resa dit i vår och uppleva staden från sin bästa sida 🙂

   kram

 • Reply Anna | Boihusbil 8 september, 2018 at 09:23

  Har inte besökt en enda av de där städerna faktiskt! Och det lär inte bli den här hösten eller våren heller så vi rullar ner utmed Atlanten med vårt hem (husbilen Frankieboy). Men kanske nästa tur vi gör åt ett annat håll 🙂 Tack för tips!

 • Reply Kattas Betraktelser 10 september, 2018 at 17:40

  Jag har Belgrad kvar på min göra lista!

  • Reply Petra Nordin 11 september, 2018 at 17:55

   Kattis, Du kommer inte att bli besviken Belgrad ligger på topp gällande mina favoritstäder!!

 • Reply Malin Grubb 10 september, 2018 at 21:22

  Jag har precis varit i Lissabon och tyckte att det var suveränt. Nästa stad som jag vill besöka är Riga 🙂

  • Reply Petra Nordin 11 september, 2018 at 17:55

   Malin, Riga är en såfdan fin gammal stad med en otrolig arkitektur… Bra mat, dryck, shopping mm

 • Reply Sofie 11 september, 2018 at 07:44

  Bra tips. Har inte varit något av ställena tror jag 😛

  • Reply Petra Nordin 11 september, 2018 at 17:53

   Sofie, väl bekommet:-)

 • Reply Viktor 11 september, 2018 at 07:56

  Har inte besökt något utav dem, hade velat besöka dem alla någon gång faktiskt, de är ställen jag hört talas om mycket och andra varit och besökt. 🙂 Mycket fina att se på bild!

  • Reply Petra Nordin 11 september, 2018 at 17:52

   Tack Viktor, Försök gör ett eller två besök av tipsen du kommer inte att bli besviken!

 • Reply Kamilla 11 september, 2018 at 08:01

  Jag är riktigt sugen på Berlin och har kikat lite på den staden. Tack för dina fina tips.

  • Reply Petra Nordin 11 september, 2018 at 17:51

   Kamilla, besök Berlin det är en sådan häftig stad!! Skall själv göra ett återbesök då jag känner att vi ej blev klara med staden:-)

 • Reply Nilla 11 september, 2018 at 18:01

  Bra tips! Har inte varit på några av dessa ställen!

 • Reply Denevigaresenären 11 september, 2018 at 20:01

  Riga låter intressant i mina öron. Vi får se om det blir ngn resa i höst ?

  • Reply Petra Nordin 12 september, 2018 at 19:24

   Kul, hoppas att det blir Riga som jag rekommenderade:-)

 • Reply Marie Karlsson 11 september, 2018 at 22:24

  Supertack för tips och länkar

 • Reply - E 12 september, 2018 at 01:42

  Tallinn skulle jag så gärna vilja besöka? Det verkar vara en så mysig stad. Estniska är ju ganska likt finska, så jag skulle nog kunna kommunicera där. Min enda tripp till Tallinn någonsin minns jag inte ens, jag var runt ett år gammal då.

 • Reply Fröken Rödlök 17 september, 2018 at 15:23

  Det kanske blir en liten weekend till Berlin för att besöka julmarknad i år … =) Eller någon annan stad i Tyskland, inte bestämt helt ännu!

 • Reply World by Tina 19 september, 2018 at 14:54

  Belgrad står även på min lista, men först ut är Vilnius och Bukarest. Inom snar framtid hoppas jag även får till Edinburgh och St Petersburg.

  Svar: San Sebastian var verkligen fint, hoppas att jag kan spendera mer tid där vid senare tillfälle, nu har jag kommit till Norra Portugal på resan, nytt inlägg är publicerat.

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.