Göteborg, Hotell, Livsstil, Resor, Spa

Gothia Towers påkostade Upper-House SPA Göteborg

27 februari, 2019

Fick för ett tag sedan möjligheten att njuta av Sveriges mest påkostade SPA i Göteborg. Passade på att titta lite närmare på Svenska Mässans utveckling och njuta av Göteborgs gästfrihet. Inte bara ’Svenska Mässan’ imponerade utan Gothia Towers helhetsupplevelse med SPA, hotell, mat & dryck samt mycket mera under ett tak. När Gothia nu investerar och snart bygger ytterligare 2 torn vill Göteborg bli störst i Europa på events och möten. Både påkostat, men också imponerande hur man arbetar långsiktigt med innovation och sitt unika läge.

Svenska Mässan i Göteborg grundades 1918 och har länge haft en särställning inom mötesindustrin. Så sent som 2014 stod det tredje tornet klart och man hade då 1200 rum på Gothia Towers. Redan då var man Nordens största hotell, men planerade redan för nästa fas i utvecklingen.  Man visste att en fortsatt expansion krävdes för att verkligen konkurrera med världens största eventstäder. Trots att den för turistindustrin så betydelsefulla TUR-mässan är borta, visade 100 års jubileet att Gothia Towers kan bli Europas snart mest attraktiva mötesplats?

Idag välkomnar Svenska Mässan tillsammans med Gothia Towers närmare 2 miljoner besökare varje år. Man omsätter drygt 1,2 miljarder kronor vilket i sin tur genererar ytterligare 3 miljarder i turistekonomiska effekter. Till Svenska Mässan hör alltså Gothia Towers som med sina 1 200 hotellrum är ett av Europas tio största hotell. Mässan har 40 000 kvm med hallar, kongress, mötesfaciliteter samt ett brett utbud av restauranger, spa, konstgalleri. Dessutom en helt egen showarena. Till detta finns också det femstjärniga Upper House som klassats som ett av Sveriges bästa hotell. Innovation och helhetskoncept är nyckeln till framgång och blir ännu viktigare de närmaste åren.  Den innovativa affärsmodellen bygger på att allt finns under ett tak. Att det också är samma ägare särskiljer Svenska Mässan från många andra anläggningar.

Utsikt från hotellrummet

Då jag fått testa bl a Upper House SPA samt bott i ett dubbelrum av standardklass kan jag säga lite om känslan och standarden. Rummet var bra planerade med fullt acceptabel fyrstjärnig standard. Extra plus till utsikten som, i mitt fall var direkt ovanför Liseberg. Härlig skyline med upplysta attraktioner och stadskänsla kvällstid. Ett lite extra plus för room-service som frågade om extra detaljer och verkligen ville att man skulle vara nöjd. Efter lite letande hittade de också en mycket bra lokalproducerad öl till min varmrätt.

Men, ytterligare en nivå är upplevelsen av Gothias SPA. Då får man direkt känslan av äkta femstjärnig service. Förutom att lokalen och utbudet för avkoppling är stort, är bassängen som hänger på fasaden något alldeles extra. Det är dessa extra attraktioner som gör att Gothia Towers levererar extra bra helhetskänsla och upplevelser utöver det vanliga. Läget i centrala Göteborg har dessutom framtiden för sig, med stark uppbackning från ett framåtsträvande lokalt näringsliv. Ser fram emot att följa utvecklingen på Västkusten.

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  • Reply Ulrika 7 mars, 2019 at 16:01

    Vilket snyggt spa, måste jag komma ihåg tll nästa gång jag besöker Göteborg. Hoppas att det blir inom kort då jag verkligen älskar att slappa och njuta på olika spa:n

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.