Livsstil, Resor, Serbien

Skidåkning i Serbien påsklov 2015 del 1

28 mars, 2016

Våren har äntligen kommit till Stockholm. Idag skiner solen och jag tänker knappast en tanke på skidåkning. Men, så sent som förra året vid denna tidpunkt stod vi faktiskt i backen. Jag och min fästman åkte då med några vänner, Malin och Magnus samt deras två barn till berget Kopaonik och vi bodde på MK Mountain Resort. Veckan var en av våra bästa semestrar på länge och familjen Fischerström och Granat var också mycket nöjda med hela vistelsen. Barnen hade fullt upp med att testa olika aktiviteter förutom skidåkningen. Det blev både bowling och bob-bana samt zip-line.

Förutom att boendet på Grand Hotell & SPA var prisvärt räknas våren inte som högsäsong i Serbien. Vissa saker som liftkort och skidhyra var efter svenska mått mätt mycket prisvärt. Både service, mat & vin, hotellstandard och liftsystem håller bra standard. Skidsäsongen 2015 pågick ända in i maj. Det verkar, vad jag hört, bli lika lång säsong i år. Vi hade perfekta väderförhållanden med mycket puderåkning. Den högsta punkten för skidåkning är strax över 2000 meter. Kopaonik är både snö- och solsäkert.

Richard, Malin och Alexandra

Vy över dalen

Jag i liften

Obligatoriskt med lite varmt vin i backen *blink

Lite kärlek i backen…

 

Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 28 mars, 2016 at 19:37

  Intressant med skidsemester i Serbien! Jag har många gånger tänkt att det finns intressanta skidalternativ österut i Europa, som kanske också är mer prisvärda än Alperna.

  • Reply pellasinspiration 29 mars, 2016 at 19:45

   Kan varmt rekommendera Serbien för skidåkning. Det är en helt annan prisbild där än i alperna och i svenska fjällen! Du kan räkna med halva priset jämfört med Åre! Sedan har de väldigt bra mat och goda viner 🙂

 • Reply LinizTravel 15 december, 2016 at 10:56

  Wow inspirerande 🙂 dit vill jag 🙂 kram

  • Reply Petra Nordin 15 december, 2016 at 13:00

   Lina! Det är supermysigt, prisvärt och barnvänligt 🙂
   Kram

 • Reply Skidåkning i Serbien – Kopaonik. | Pellas Inspiration 29 januari, 2017 at 12:30

  […] Serbien. Har själv bara åkt skidor en gång tidigare. 2015 i Kopaonik som jag skrivit om här: Del 1. Förra året 2016 hade vi sett fram emot att åka till MK Resorts Grand Hotell och vinmässan (Ski […]

 • Reply Nytt år, ny resa och nytt land – Liniz Travel 15 januari, 2018 at 20:41

  […] Foto; Petra – Pellas Inspiration […]

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.