Resor, Riga

Påskkryssning till Riga med Tallink Silja!

12 april, 2018

 

I år hade vi bestämt att vi ville resa bort under påsken. Istället för det traditionella påskfirandet i Stockholm valde vi att resa till Riga. Det blev en mycket lyckad påskkryssning med Tallink Silja! Hela ideen var att fly storstan med min käre och kryssa över till Baltikum. Njuta av varandras sällskap och åka till vårt grannland Lettland. Ett land som jag inte hade besökt tidigare. Men, som hade stått på min bucketlist ganska länge. Har tidigare besökt baltstäderna Vilnius och Tallin. Påskkryssningen till Riga med Tallink Silja kunde börja….

En sak jag gillar med våra grannländer är hur smidigt det är att ta sig dit. Du kan ta flyget eller ännu enklare att ta båten över. Vi bestämde alltså oss för att ta båten…också för att att kunna njuta av allt resan över havet erbjöd. Det vanligast är att man tar en kryssning på 40 tim… men, vi valde att stanna över en natt i Riga. Ett måste för att hinna utförska staden lite mer ingående. Man hinner inte så mycket på 6 tim, som man annars har i land innan båten går tillbaks till Stockholm.

Så vi lämnade Stockholm en ganska varm och solig Skärtorsdags eftermiddag för att uppleva en natt till havs innan vi vaknade framme i Riga. Började med att checka in och gick till vår hytt för att lämna in våra väskor, byta om för att sedan börja utforska båten! Första anhallt ‘Starlight Palace’ för att ta en drink eller öl innan middagen.

Vi provade skeppets specialöl..

Vi intog vår middag i Ryska restaurangen!

Vi börjar middagen med att bli serverade en Shot bestående av saltgurka, smetana smaksatt med lite honung! Smakade bättre än vad det ser ut *blink

 Rysk specialitet. Blini med löjrom, rödlök, smetana och citron till förätt.

Till huvudrätt blev det gös med potatismos och vitvinsås

Vi åkte med Tallink-Siljas båt Romantika. Mycket mysig och som har 3 olika restauranger att välja på.

Extra roligt är ju att de baltiska länderna firar 100-årsjubliuem:-)

Det blev en lugn och skön kväll. Tittade på showen i Starlight Palace, men kröp sedan till sängs ganska tidigt. Skönt att somna tidigt.. vakna utvilade och börja morgonen med en skön ryggmassage på båtens SPA. Har tagit mycket massage i mina dagar, men denna är nog en av de bättre jag har fått. Romantikas SPA är ganska litet men mysigt.

Efter min behandling var det dags för lite frukost. Vi åt båtens specialfrukost. Det är min rekommendation att göra det …då man sitter i lugnare miljö och en bättre buffé där ett glas mousserande ingår. Mätta och belåtna nu är vi redo för Riga! Mer i nästkommande inlägg.

 

Resan gjordes i samarbete med Tallink Silja. Som vanligt är tankar och åsikter mina egna.

Foto: Petra Nordin  ( Pellas Inspiration)
Headerbild: Pressbild Tallink Silja

Du kanske också gillar

10 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 12 april, 2018 at 23:15

  Den där menyn (inkl shoten tror jag ;)) skulle jag gilla! Trevligt med påskkryssning! Förra påsken kryssade vi till Tallinn.

 • Reply Madelene 13 april, 2018 at 08:09

  Vad härligt ni verkar ha haft det! 🙂

 • Reply Liw 13 april, 2018 at 11:44

  Trevligt att läsa om er resa som verkat innehålla lite lyxkant på tillvaron. Härligt att bara få rå om varandra och njuta. Båtresan lät ju nice ?

 • Reply E 13 april, 2018 at 16:50

  Åh, vad trevligt med en tripp till Riga❣ Tallink Silja är så fantastiskt fina, jag älskar deras vackra fartyg?? Jag åker alltid med dem när jag ska till och från Finland, både för kryssningar och släktträffar. Deras midnattsshower är också härliga, jag ser dem varje gång??

 • Reply Jossan 13 april, 2018 at 22:05

  Men gud så lyxigt! Inte helg fel att åka sån båt!

 • Reply Maxarna 14 april, 2018 at 08:54

  Det såg verkligen supertrevligt ut.. Inte visste jag att de båtarna var så “lyxiga”

 • Reply Liniz Travel 14 april, 2018 at 13:14

  Vilka fina bilder och så hörligt det ser ut! Jag kryssade t Riga sommaren -16 det var också en trevlig resa! Är ju nu sugen på både Vilnius och Belgrad trevlig helg kramar

 • Reply Jenny 16 april, 2018 at 20:10

  Men gud va underbart det lät både med maten och massagen!!
  Jag har lite dåliga erfarenheter från båtar men den här resan skulle jag faktiskt vilja göra!!

  Tack för inspo!
  kram kram

 • Reply Jennifer 17 april, 2018 at 22:22

  Vad kul och mysigt 😀

 • Reply sofia lissmyr 24 maj, 2018 at 15:42

  Vad underbart ni verkar ha haft det 🙂

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.