Belgrad, Mat&Dryck, Resor, Serbien

Endorfin – modern gastropub i Belgrad!

10 oktober, 2017

Ett måste att besöka när man är i Belgrad om man älskar mikroöl! Endorfin är tätt sammankopplat med ölmärket KabinetSerbiens kanske bästa mikrobryggeri. Endorfin ligger på Braca Jugovicagatan i Dorcol (gamla stan).

Endorfin känns mycket modernt och man känner direkt att inspirationen kommer från liknande specialöl-ställen i både Danmark och Belgien. De har inte bara avancerad meny utan flertalet öl som görs på bryggeriet söder om Belgrad på tapp. Inte bara Kabinets egna sorter, utan även de som spökbryggs i Serbien åt Mikkeller och kroatiska Visibaba. Dessutom bulgariska White Stork. Precis som Kabinets egen bottle shop Majstor za Pivo har Endorfin ett mycket bra utbud av öl som du kan köpa med dig hem. På hyllan hittas alla de bästa märken som Kabinet själva importerar till Serbien. Kul att svenska Omnipollo hittat till Serbien via Kabinet.

Snygg och enkel inredning

Köket lagar både pubmat och mer avancerad modern bistromat på lokala råvaror. Allt supersnyggt upplagt och okomplicerat. Kökschefen Vanja står för modernt balkanskt cross-over kök. På Endorfin får du mycket roliga öl- och matkombinationer. Lätt att slinka in utan att planera så mycket. Speciellt då restaurangen ligger nära Republiktorget men i gamla stan.

Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply LinizTravel 10 oktober, 2017 at 07:11

  Wow ser ut som ett mkt trevligt ställe!!!! I framtiden hoooas jag kunna åka till Belgrad. Kramae

  • Reply Petra Nordin 15 oktober, 2017 at 19:53

   Endorfin är verkligen mitt nya favoställe…. Bra öl och god mat 🙂

   Er resa ser fantastisk ut i Portugal!!
   Kram

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.