Belgrad, Mat&Dryck, Resor

Annorlunda smaker på marknaden!

14 april, 2017

 

Både när jag reser med jobbet och privat försöker jag att besöka minst en “folklig” marknad. Bort från turiststråken och få en glimt av vardagslivet på den plats jag besöker. Har en förkärlek till att botanisera bland alla fantastiska råvaror, som de allra flesta marknader erbjuder. Och det brukar bli en hel del inköp som jag tar med mig hem till Sverige. Mina vänner brukar tycka att jag är “hel knäpp” som köper med mig en massa produkter som finns hemma i Sverige.  Men allting smakar ju så mycket godare, samt att man köper det på plats, oftast direkt från bonden …. vilket också är halva nöjet. Att sedan laga maten hemma är, som ni trogna läsare vet sedan tidigare, också ett rent nöje. Läs här..  Inte en kinesisk vitlök så långt ögat kan nå, utan närproducerat… Organic osv.

Exempelvis Belgrad har flera marknader. Och den marknad jag besöker allra oftast är Kalenic Pijaca som ligger i Belgrads “Östermalm” Vracar. Känner mig hemma även i andra stadsdelar, men där känner till och med en och annan igen mig 😉

Härligt färglada citrusfrukter som doftar och smakar ljuvligt

Så goda och söta jordgubbar

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  • Reply FREEDOMtravel 15 april, 2017 at 07:01

    Jag gillar oxå marknader, och visst vill man att produkterna ska vara lokala. Hälsningar från Tallinn och Glad Påsk!

  • Reply Johnny Friskilä 15 april, 2017 at 09:27

    Det kommer nog bli en lokalmarknad eller två nu när jag åker till Centralasien. Glad Påsk!

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.