Belgrad, Hotell, Livsstil, Resor

Hotell i Belgrad från Airtours utbud

29 augusti, 2018

Belgrad är ett av Europas bästa city-break städer. Nyligen introducerade svenska resebyrån Airtours Belgrad i sitt program. Därför har jag gjort en ny sammanställning av fyra 4-stjärniga hotell, från Airtours utbud. Kan verkligen rekommendera dessa fyra som alla hamnar bland mina absoluta favoriter.

Hotellmarknaden har ständigt växt och nya hotell har etablerat Serbiens huvudstad som en av de bästa storstäderna för en weekend… det finns redan flera femstjärniga hotell från olika kedjor som Marriott Courtyard, Allure Caramel eller Saint Ten mfl. Belgrads kanske bästa hotell i klassen 5 stjärnor plus har jag också testat och heter Square Nine. Mer om dessa i senare inlägg.

 Hur väljer man mellan fyra olika 4-stjärniga hotell? Svaret kommer här…

Argo

Hotell Argo är ett litet hotell vars fjärde stjärna faller bort, då de saknar hiss samt att frukosten är sparsam. Därför är priset också något billigare än de övriga, men tre starka stjärnor. Läget och den entusiastiska yngre personalen är det dessutom inget fel på. Rummen är också något enklare, men moderna och fräscha. Rumsstandarden når definitivt till en 4 stjärnig nivå, med ett litet minus för övrig standard. Plus för behagliga träpaneler i valnöt och stilfull minimalistisk inredning på alla rum. Hotellets ägare satsar verkligen på turismen. Företaget Mona har förutom berget Zlatibors bästa hotell, även börjat bygga ett större Sheraton hotell i Belgrads Gamla Stan (Dorcol).

Hotel Crystal

 

Crystal är ett smakfullt hotell i Belgrads mer fashionabla kvarter. Ett stenkast från den stora kyrkan Saint Sava ligger hotellet med fantastisk takterrass.  Ett mellanstort boutiquehotell med många olika rumskategorier och utmärkt service. Nära till både centrum och Belgrads motsvarighet till Östermalm Vracar-Senjak. Hela hotellets design är mycket smakfullt tillvaratagen, med en blandning av granit och renässansliknande detaljer. Frukostmatsalen ligger på bottenvåningen i anslutning till receptionen. Det finns också en mysig innergård med servering i direkt anslutning som är öppen hela dagen.    

Hotell 88 Rooms 

Modernt hotell där företaget MK även har hotell på kända skidorten Kopaonik, MK Resort. Det märks att personalen är vana vid större konferenser och krävande gäster från redan nämnda skidort. 88 Room ligger i en omgjord kontorsbyggnad med rymliga rum samt bredvid Botaniska Trädgården. Mycket smakfullt inrett med ett Feng Shui-tänk och harmonisk inredning. Rummen och badrummet är i det närmaste skandinavisk stil med inslag av lila färger. Beroende vad man är ute efter ligger detta hotell aningen längre från stadens mitt än övriga. Men det känns ändå centralt och är inte långt till Bohemkvarteren (3 min med taxi) och turistiga Skadarskagatan. Ölhallen Stara Hercegovina ligger precis nedanför Botaniska Trädgården ett stenkast från hotellet. Precis bakom byggnaden ligger kvartersrestaurangen Bled som serverar okomplicerada serbiska fiskrätter. Hotellets egen restaurang där man äter frukost på taket, serverar också högklassiska rätter, men lite enklare meny jämfört med full-service restaurangerna i närheten. Precis som allt som företaget MK gör är det välutbildade kockar och trevlig personal.

Hotellrummen är inredda i Feng Shui stil 

Duktiga kockar på 88 Rooms takrestaurang

Radisson Blue-Old Mill 

Snygg och cool reception

Ett av Europas snyggaste hotell alla kategorier. Det måste definitivt vara det snyggaste mest genomtänkta Radisson Blu Collection hotellet i Europa? Vid en av de stora infarterna utmed floden Sava, mitt emot internationella mässan planeras det för en helt ny stadsdel. När centralstationen flyttats (tågen går ej in till centrum) från platsen mellan hotellet och riktiga centrum känns detta supersnygga hotell riktigt centralt! På denna plats låg tidigare en gammal kvarn. Men nu syns den inte mycket… innan man frågar den mycket proffsiga personalen, som mer än gärna visar olika detaljer vilka bevarats i denna toppmoderna byggnaden. Mycket trevligt inredda rum med moderna detaljer som känns igen från andra Radisson Blue hotell. Ett extra plus till arkitekterna Graft Architects från Berlin och moderna väggmålningar av Strauss & Hillegaart. Kan inte komma ifrån känslan av att ha träffat på Europas mest smakfulla hotell. Ända tills jag beställer in på restaurangen. Den intelligent sammansatta menyen är något utöver det vanliga. Tappar nästan fokus när jag ser att hotellet kompletteras av fun-dining restaurangen vid namn OMB Larder + Lounge. Väl värt ett besök!

Magisk utsikt från hotellrummet

 

Du kanske också gillar

7 Kommentarer

 • Reply yasmine mamma till dennis och angelina 30 augusti, 2018 at 10:10

  så fina hotell
  ha en underbar dag

  • Reply Petra Nordin 30 augusti, 2018 at 18:31

   Tack Yasmine, Belgrad levererar verkligen bra standard på deras hotell!

 • Reply - E 30 augusti, 2018 at 21:35

  Oj, så trevligt att läsa dina tankar om de olika ställena 🙂 Jag tycker att alla verkade riktigt lockande och fina, även om jag aldrig reser ??

 • Reply Mirre 30 augusti, 2018 at 22:30

  Ser ut att vara riktigt fina hotell

 • Reply Jessica Dahlqvist 31 augusti, 2018 at 08:19

  Åh vilka fina hotell ? man blir ju riktigt sugen på att åka till dom

 • Reply Linnea – Lanclin.com 31 augusti, 2018 at 08:31

  Serbien är ett land jag varit sugen på länge att upptäcka. En granne när jag bodde i Tyskland kommer från Belgrad och berättade om hur fint det är där 🙂 Kanske blir ett besök i framtiden, då vet jag var jag ska leta efter tips!

  • Reply Petra Nordin 1 september, 2018 at 00:08

   Linnea, du måste verkligen besöka Serbien och Belgrad, du kommer inte att bli besviken:-) Jag kan ge hur mycket tips som helst beroende på vad ni är intresserade av!

   //Petra

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.