Event, Grekland, Mat&Dryck

Thessaloniki & Halkidiki den perfekta kombinationen.

23 maj, 2022

För ett tag sedan var jag bjuden till ett event på Söders ‘Van Der Notska palatset’. Eventet som Pellas Inspiration vart inbjuden till, var en härlig hylling av staden Thessaloniki. Eventet innehöll allt från bokpresentation till gastronomi, turism och naturligtvis levande musik. Många låtar med text som berörde Thessaloniki och resten av Halkidiki. Grekland när det är som BÄST!

Tror mig veta att stad och solsemester är det många som vill ha ….i en bra kombination 🙂

Att åka till Thessaloniki kan vara ett perfekt sätt att kombinera stad, sol och bad. Thessaloniki för att få lite storstadspuls och Halkidiki för att få sol och bad. Många gånger så missar man det fantastiska fastlandet, för att istället ge sig ut i den grekiska övärlden som Rhodos, Kos, Kreta mfl. Inget fel i det. Men, kanske känner inte jättemånga till att fastlandet erbjuder det genuina Grekland till förmånliga priser.

 

 

Thessaloniki

Thessaloniki är Greklands näst största stad. Staden utgör Greklands andra största industriella, kommersiella, finansiella och kulturella centrum. Dessutom även sydöstra Europas viktigaste handels- och transportnav. Thessaloniki utgör också en av Sydeuropas viktigaste universitetsstäder och staden har en stor andel studenter.

City-Break med mat & vin, shopping och nöje

Thessaloniki är en pulserande stad, med vackra boulevarder och mer viktigt även en stor strandpromenad. Dessutom trendiga shoppinggator och ett omtalat nattliv, som många från resepressen skrivit om, (ex. Lonely Planet).

Det moderna möts ofta av det traditionella med trånga gränder och mysiga tavernor. De traditionella eller moderna restaurangerna serverar allt från grillat till spännande mer moderna rätter. Om du gillar skaldjur ska du prova musselpilaf, grillad sardin, frutti di mare, saganakiräkor eller fylld bläckfisk på någon av stadens många fiskrestauranger. Många bra restauranger, caféer och barer ligger längs med strandpromenaden.

I en storstad som Thessaloniki är givetvis utbudet av butiker nästintill oändligt. Dessutom finns också flera gatumarknader där man kan göra riktiga fynd.

 

Halkidiki

Halkidiki ligger ca 12 mil från Thessaloniki och är en halvö. Halvön har formen av en hand med tre fingrar, som utgör Kassandra, Sithonia och Athos.

Besökte Halkidiki för några år sedan och det har verkligen blivit en favorit. Halkidiki är en stor halvö som utgör tre halvöar: Kassandra, Sithonia och Athos. Har besökt både Kassandra och den del av Athos som är öppen för allmänheten.  Det jag gillar med fastlandet är att men inte behöver åka ut till öarna, för att hitta unika ställen att bada på. Här är några bilder på guldkorn från vår resa till Halkidiki.

 

 

Van der Notska palatset är en vacker lokal med anor från 1600-talet. Här finns det ett antal olika festsalar, salonger för middagar, bröllop eller fest.  Här finns det något för alla. Det ligger centralt placerat på Södermalm i Stockholm.

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply Gun Persson Jerosimic 26 maj, 2022 at 11:13

  När skall man åka till Thessaloniki?

  • Reply Petra Nordin 1 juni, 2022 at 14:17

   Bästa tiden är tidig vår eller i september/oktober 🙂

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.