Event, Livsstil, Mat&Dryck

Filmvisning om Maria Callas Liv och Grekisk Middag!

14 maj, 2018

Härom veckan var jag inbjuden av Grekiska Ambassaden för att se filmen om Maria Callas liv med efterföljande middag. Det var en specialvisning på Filmhuset i Stockholm. Producenten Babis Tsokas skulle göra en kortare dokumentär från byn Messinia, där Marias föräldrar levde innan flytten till USA. Men responsen blev så stor att det blev en längre film. Men en kamera, stativ och lampa reste de ut i Europa och USA för att filma.

Maria Callas kändisskap som operasångerska fyller ett par timmar av filmen. Hon föddes i New York 1923 och vid 15 års ålder flyttade hon till Aten tillsammans med sin mamma och storasyster. Hon studerade vid Musikkonservatoriet och gjorde redan som 18-åring rollen som Puccinis Tosca på Operan i Aten. Efter det har hon uppträtt på alla stora scener. Maria Callas var gift under några år med en Italiensk man som hon träffade 1947, men kom att lämna honom för skeppsredaren Aristoteles Onassis. Han var hennes stora kärlek och hon var över öronen förälskad i honom livet ut. Tyvärr, gifte de sig aldrig eftersom Onassis istället gifte sig med änkan Jackie Kennedy. Det blev en stor tragedi för Maria som sörjde ihjäl sig. Hon kom aldrig över sin stora kärlek och att hon blev lämnad av Onassis.

Därtill handlar filmen om hennes relation till sin mor. En relation som komplicerades av att mamman och Maria Callas inte hade någon relation under många år. Speciellt inte i slutet av hennes liv.

 

Mykonos taverna

Efter filmvisning så var ett sällskap speciellt inbjudna till en efterföljande middag. Mykonos Taverna som ligger i Vasastan är speciellt kännt för bra utbud av vin och öl. Har gått förbi ett antal gånger, men hade ej besökt restaurangen tills denna kväll. Ångrar nu att vi inte har gått dit tidigare…. Restaurangen är mysig och man får en känsla av en äkta taverna i Grekland. Det serverades mycket gott och naturligtvis allt från grekiska producenter. Det som är extra kul är hur Grekland verkligen leverera när det gäller både viner och mikroöl.

Ambassadören Mr. Dimitrios Touloupas samspråkar med vinproducenten Athanasios Psaroulis

Katerina Rousou, Charal “Babas” Tsokas, Alexandra Sarantidi

Rosévinet blev min favorit denna kväll!

Lite småplock

Nästa gång skall jag prova microöl från Septem

Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Reply Markus 14 maj, 2018 at 22:21

  Bra skrivet! En härlig inblick i Maria Callas liv och en god kväll med vin och mat!

  • Reply Petra Nordin 17 maj, 2018 at 08:25

   Tack Markus:-) Ja hennes liv är riktigt fascinerande..

 • Reply Emmanathaliea 17 maj, 2018 at 08:25

  Så spännande filmen låter, gillar sånna dokumentärer ? och vad gott all mat ser ut haha! Grekland har ju bland den godaste maten ever!! ?

 • Reply Emeeli 17 maj, 2018 at 08:42

  Spännande ??

 • Reply Martina 17 maj, 2018 at 08:57

  Ser ut som om du hade en toppen dag och kväll 🙂

 • Reply Liw 17 maj, 2018 at 10:12

  Det lät verkligen som en mysig och intressant kväll. Filmen lät intressant och stället mysigt 🙂

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.