Event, Livsstil, Skönhet

STOCKHOLM BEAUTY WEEK 2022 på Norra Latin

22 maj, 2022

 

Årets höjdpunkt Stockholm Beauty Week är över för i år. Mässan arragerandes för andra året i de pampiga lokalerna på Norra Latin. Lite sorgligt att det blir för sista gången. Lokalerna kommer att bli en skola igen efter många år. Men, fantastiska Stockholm Beauty Week går vidare och arrangerades dessutom denna gång för 9e året i rad den 17 till 18 maj.

I år var det lite annorlunda då mässan inleddes med ett mingel, för utvalda besökare samt utställare och presentation av deras utvalda produkter.

Var med på några riktigt bra pressträffar. Fick bl a mycket kring Silicea och det stora hårtestet som jag även är med i sedan januari i år. Pressfrukosten med Business France var också jättebra och en av mässans höjdpunkter. Mer om detta i texten!

Det finns så mycket inom skönhet, så man kan få inspiration under en väldigt lång tid. Kul att träffa på både nya och gamla bekantskaper, som jag har byggt upp relationer till under föregående mässor.

Mässans stora behållning är att man kan prova på behandlingar eller bli sminkad. Det fanns i år också en massa roliga tävlingar, hos olika utställare. Eller varför inte gå på olika föreläsningar och workshops mm.

Nedan är några utställare som jag hann med att besöka under dessa dagar.

Nannic

Nannic har idag även en hårvårdsserie och på Stockholm Beauty Week lanserarades bl a produkterna Excellence serum, UV Shield och Golden Legs!

Under mässan lanserades även de senaste produkterna för händer. The ultimate hand SPA kit innehåller tre produkter: Ett ljuvligt handskum som effektivt rengör dina händer, ett handserum som återfuktar och reparerar huden och Biologiskt nedbrytbara handskar som skyddar mot bakterier och virus utan att skada hudbarriären.

 

Gilda Liljeblad

Gilda Liljeblad är en prisbelönt hudvårdsserie grundad på vetenskap med tre viktiga grundstenar. Dessa är AHA-syror, A-vitamin (retinol) och mikroinkapsling. Gila Liljeblads Barrier Creme tog hem bästa ansiktskräm på Stockholm Beauty Week Award 2021!

 

NorrSkin by Kate Bergvik

Norr Skin by Kate Bergvik är en kärlekshistoria. Kärlek till Skandinavien, dess regioner, människor och natur. Kärlek till hudvård och egenvård.

Genom varje av deras kollektioner hämtar de inspiration från olika delar av Skandinavien. Den senaste serien House of Lin har man hämtat inspiration från Hälsingland.

 

Ägaren till märket Kate Bergvik

 

Rosenserien och Sweden Eco for men

Rosenserien har funnits i över 30 år på den svenska marknaden. Deras produkter är både ekologiska och veganska. Pellas Inspiration gillar speciellt att Rosenserien har produkter för både män och kvinnor.

Rosenserien har blivit en favorit hemma hos, både jag och sambon gillar verkligen deras produkter. I år presenterade de två nyheter på mässan.

Nail and cuticle oil som är en naturlig nagel-  och nagelbandsolja. Oljan gör nageln stark och mer elastisk samt motverkar att nageln skivar sig eller spricker. Oljan är helt underbar och jag har använt den varje dag sedan jag var på mässan.

Wash and shave gel- Multifunktionell tvätt- och rakgelé, som effektivt gör rent och mjukar upp skäggsstråna innan rakning.

Tony Irving och Carina Swartz

Saga of Idun

Ett nytt hudvårdsmärke från Västkusten. Produkterna är rika på vitaminer och innehåller ett algextrakt som ger lyster. Naturprodukter är alltid lite extra intressant tycker Pellas Inspiration.

Silicea

Original Silicea är ett kosttillskott, som ger dig näring inifrån för att bibehålla ett tjockt vackert hår. Dessutom även elastisk hud och mycket starka naglar.

Just nu pågår det stora hårtestet 2022. Det var drygt 5000 personer som sökte från hela landet. 934 personer fick chansen att var med. Jag är en av dem som fick denna möjlighet. Testet pågår i 3 månader med start i januari 2022 och innebär att du svarar på frågor kring sitt hår. Den effekt jag har fått är att min psoriasis på kropppen har blivit bättre. Märker en stor effekt på håret och mina naglar som har fått avsevärt bättre kvalitet.

 

Me Anima

Me Anima är latinska och betyder ‘min själ’. Me Animas hudvårdsprodukter tillverkas i Sverige och består av noga utvalda naturliga ingredienser. Har provat hennes produkter och har aldrig blivit besviken :-).  Hon har gjort en olja speciellt till mig, då jag har psoriasis och det har underlättat att behandla mina utslag.

Kattis som driver detta märke lärde jag känna redan för några år sedan.

Hon kör även Gua Sha som är ett massagevertyg om används för att stimulera huden, minska spänningar och öka blodcirkulationen i ansiktet. Detta har ursprung i traditionell kinesisk medicin. Provade denna behandling på mässan och blev så förtjust så jag har bokat en hel behandling hos Kattis 🙂

UneCare of Sweden

UneCare of Sweden är en helt naturlig och ekologisk produkt för hudvård. Den är helt utan några konstiga tillsatser. “UneCare utgår från naturens egna förmåga att ta hand om vår hud och vår kropp”. UneCare har funnits sedan 2013 och deras egna produkter släptes 2014. Bolaget håller till på Västkusten, nämare bestämt i Falkenberg. Kommer att försöka hinna med ett besök hos dem i sommar. Falkenberg, Halmstad och Varberg är verkligen tre favoriter när man vill ha salta bad.

 

Jolie France

Nytt på mässan i år var Stockholm Beauty Weeks samarbete med Business France.  Frankrike hade 15 företag på plats och ställde ut i loungehörnan ‘Jolie France’. Vi svenskar är sedan länge väl familjära med många franska lyxmärken. Det gäller kanske främst parfymer och hudvård samt andra lyxiga skönhetsprodukter. Men, kanske är det inte lika känt med andra varumärken från Frankrike, där det finns otroligt många och fina märken. Pellas Inspiration upptäckte flera nya som jag ser fram emot att prova och veta mer om. Några jag fastnade lite extra för var Z&MA samt DYPCosmethic.

La Corvette hade mycket bra, som exempelvis deras olivtvål, som jag antar kommer från Marseille.

Ser fram emot att prova många av de andra och lära känna även dem framöver…som Into the Beard eller fötternas bästa vän som heter Marlay.

Solprodukterna från BIARRITZ hoppas jag skall få prova i sommar då jag åker till både Spanien och svenska Västkusten.

 

Maria Forssén, Madicken och Lisen har gjort det igen.. Ser framemot nästa mässa!

Fotot: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

3 Kommentarer

 • Reply Gun Persson Jerosimic 23 maj, 2022 at 09:15

  Så mycket skönhet!

  • Reply Petra Nordin 23 maj, 2022 at 21:01

   Ja, det är verkligen årets höjdpunkt 🙂

 • Reply Malin Tilja 26 maj, 2022 at 23:28

  Håller med! Årets höjdpunkt! 😍

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.