Julbord, Livsstil, Mat&Dryck, Restauranger i Stockholm

Julbord på Swing by Golfbaren

28 november, 2021

 

Härom kvällen var vi tillbaka på Swing by Golfbaren. Denna gång för att prova deras julbord. Årets första riktiga julmat levererade och atmosfären var verkligen urmysig! Tidigare hade vi varit på Swing by golfbaren och provat på deras koncept middag och minigolf som vi blev väldigt förtjusta i. En perfekt kombo om man vill äta en god middag men samtidigt göra en rolig aktivitet. Just därför var det extra kul att vara tillbaka på Golfbaren.

 

Julbordet serveras direkt vid sittande bord. Konceptet ‘sharing is caring’ känns mycket skönt och modernt. Middagen som serveras är en julinspirerad trerätters meny, med det bästa från Amerika med inslag av våra svenska klassiska julsmaker.

Hos golfbaren sitter ni ned till bords under hela måltiden och njuter tillsammans med sällskapet och blir serverade. Det är mer av en social julsittning i sann 30-talsanda. Förslagsvis tar man med bästisarna, släkten eller hela gänget från jobbet. På så sätt får alla mumsa på allt från kallskuret till maffiga desserter.

Vi satt under den vackra kupolen som ger ett fantastiskt ljus dagtid.
En liten andektot: Lokalen som golfbaren huserar i var en snickeriverkstad som Anders Öfvergårds morfar ägde en gång i tiden. Så Anders har sprungit här mycket som barn och återkommer titt som tätt.

Borden är vackert dukade i 30-tals anda med fjädrar och vackra glas.

Julbord Swing by Golfbaren 

Förrätter

Förrätterna serveras på generöst fyllda plankor bestående av kallskuret och fisk. Bland sillinläggningar fanns löksill smaksatt med lime och hibiskus och senap- och pepparrotssill. Gravad lax med timutpeppar och passionsfrukt, rökta räkor och en rätt som blev min favorit panerad friterad matjessill. Så gott!! Till detta var det goda tillbehör som lyfter den övriga julmaten.

Juligt urval av kallskuret som tryffelskinka, varmrökt ankbröst, pastrami och picklade grönsaker, var några av de rätter som serverades.

 

Huvudrätt

När det kommer till de varma rätterna, så var det inte de vanliga rätterna som brukar serveras på julbordet.

Här serverades det hängmörad short-rib marinerad i chili och massa goda örter. Short-ribsen var bakade i 14 timmar. Köttet var verkligen extra mört och gott. Till detta så serverades det hasselbackspotatis och ett generöst vegetariskt fat med ugnsrostade betor, kål och pumpa som toppades med vinteräpple och gorgonzolakräm. Dessutom, smörstekta köttbullar med gräddsås, smaksatta med Bourbon och picklade tranbär.

 

Dessert

Den fantastiska middagen avrundades med ett härligt dessertbord. Bestod bla av fyra sorters ostar med marmelad och pepparkaksspread, äppelkaka, chokladmousstårta som var “to die for”, italiensk maräng och en massa annat gott.

 

 

Golfbaren får högt betyg för det sköna och avslappnade sättet, att bara kunna sitta ner och bli serverad goda rätter. Mycket skönt att slippa trängas vid buffén, som det kan upplevas på många ställen.
Ett kul sätt att umgås med vänner, familj eller med jobbarkompisarna. Extra stort gillande för kombinationen god mat, dryck och att börja kvällen med en runda minigolf innan middag.

 

Julbordet serveras under november och december

Pris från 595 kr på lunch och 695 kr för middag. För bokning Golfbaren 

 

Här kommer tips på andra julbord jag har testat. 

 

 

 

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 30 november, 2021 at 18:33

  Oj så mycket godsaker! Ser verkligen trevligt ut!!

  • Reply Petra Nordin 2 december, 2021 at 11:18

   Allt var så gott 🙂
   Kan varmt rekommendera Swing by golfbaren och deras koncept

 • Reply Ditte 4 december, 2021 at 17:08

  Vilket bra koncept på alla sätt och vis. Och extra för mig som inte direkt tycker att julmaten och blandningarna där är en “hit”. Och härlig miljö. Stort tack för tipset.

 • Reply Amanda (Swedish Passport) 9 december, 2021 at 14:11

  Men så trevligt! Har bara varit där och golfat tidigare men inser ju att jag missat hela matupplevelsen 🙂

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.