Event, Mat&Dryck

Hälsans kök- Otroligt bra vegetariska produkter

9 mars, 2020

Har du också nåtts av den nya gröna vågen? Jag tänker naturligtvis på alla som försöker äta mindre kött och gå över till växtbaserat. Har själv tills nyligen regelbundet ätit en hel del kött. När jag skall försöka äta nyttigare är det inte helt lätt att hitta bra produkter. Nu finns dock märket ’Hälsans Kök’ som nyligen kom ut med nya växtbaserade korvar. De kallas ”Increadible Sausage” och har en karaktär som påminner om en grovmalen ’Bratwurst’. Här tror jag att man hittat precis rätt och jag kommer att grilla massor med otroligt goda växtbaserade korvar i sommar.

Förutom den goda smaken tycker jag man kan äta växtbaserat för att minska matens miljöpåverkan. Här vill Hälsans Kök dessutom hjälpa till med att minska köttkonsumtionen utan att behöva kompromissa med smaken. För många som har svårt att ändra sina matvanor kan dessa korvar vara en del av lösningen. Allt tyder på att konsumenterna allt mer väljer dessa växtbaserade produkter, då de har ökat i volym med 35% de senaste åren. Varje korv innehåller 13 gram växtbaserat protein och är en källa till fibrer. Det är en fullgod och bra alternativ till den traditionella korven.

Hälsans Köks ’Incredible Sausage’ är gjord på enbart växtbaserade ingredienser som soja, rödbetor, morötter, paprika, raps – och kokosolja. En avgörande skillnad är det helt naturliga skinnet. Det är också växtbaserat och gjort av alger. Ett helt genomskinligt skinn som håller ihop korven, även då du kanske grillar korven. Detta har jag inte stött på tidigare och det ger ett bra resultat. Den är inte heller förkokt, utan rå och liknar även här den traditionella köttkorven. Detta gör att man kan exempelvis grilla eller steka korven på klassiskt vis. Skinnet gör då att den förblir saftig och har kvar det fina tuggmotståndet.

Av de förpackningar jag sett säljs korvarna i paket med 2 stycken i varje. De finns i de flesta större butiker och väger kring 90 gram. Hela förpackningen är tillverkad för att lätt kunna återvinnas.

Dessa korvar kommer garanterat att hamna på fler än min Webergrill i sommar.

Smaklig SPIS!

Du kanske också gillar

17 Kommentarer

 • Reply Emma 10 mars, 2020 at 08:10

  Jag älskar deras veganska nuggets och schnitzel. Kanske ska ta och prova korven också? Veganskt är ju så gott och smakar EXAKT som vanligt

 • Reply Elin 10 mars, 2020 at 10:56

  Älskar vegetarisk eller vegansk mat! Gillar veg nuggets, sniztel, fisk-ish pinnar. Kommer inte ihåg om det är Hälsans kök eller om det heter nåt annat.

 • Reply TwinMom.se 10 mars, 2020 at 11:05

  Jag älskar hälsans mat! Jag är själv inne på mitt 17e år nu och är så glad att fler börjar äta veganskt! Det är ju så gott!

 • Reply Pärla 10 mars, 2020 at 14:08

  Jag rider inte på någon grön våg eller vad man vill kalla det men äter ibland vegetariskt pga att det är gott helt enkelt. Just hälsans kök är en favorit!

 • Reply Hannas krypin 10 mars, 2020 at 15:50

  Vad bra att korvarna är goda och fungerar bra att grilla. Själv kommer jag dock inte att testa då jag inte tror på vegansk/vegetarisk kost. Jag tror att våra kroppar behöver det animaliska proteinet.

 • Reply jessica 10 mars, 2020 at 17:09

  åh dessa lät ju faktiskt goda, jag är en liten allätare så när det kommer till vegans och icke vegans kost. Brukar köpa veganskt ibland bara för att variera, och för att jag tycker det finns mycket goda rätter och varor inom den veganska kosten också ❤

 • Reply Moa Larsson 10 mars, 2020 at 18:56

  Här hemma rider vi inte på någon grön växtbaserad våg. Men vi köper kött från lokala slakterier och värnar om svenska bönder. Och det är ju också ett sätt tänker vi!

 • Reply Sanna 10 mars, 2020 at 20:54

  Har inte smakat dessa men vilket bra tips du kommer med 🙂 jag gillar både vegetariskt och kött och har inga problem med att blanda 🙂

 • Reply Tess 10 mars, 2020 at 21:16

  Jag äter kött men vegetarisk är fan inte illa 🙂 de har sjukt mycket goda maträtter älskar att variera osv inom kosten

 • Reply Diana Saelöen 10 mars, 2020 at 21:48

  Ja, hälsans kök är ju ett väletablerat och seriöst varumärke när det gäller växtbaserade produkter. Jag åt av det när jag var vegetarian för sisådär 30 år sedan. Har smakat lite av det nu också och tycker att det är helt ok smak på deras produkter

 • Reply Amanda 10 mars, 2020 at 23:04

  Tycker detta låter riktigt bra, jag brukar variera men jag försöker att inte äta för mycket kött . Deras ide låter bra:)

  • Reply Petra Nordin 23 mars, 2020 at 08:19

   Amanda, tesat korven riktigt god när man vill dra ner på sitt köttätande 🙂

 • Reply Amanda (Swedish Passport) 20 mars, 2020 at 07:20

  Jag slutade köpa kött för 4 år sedan och tycker verkligen att det är helt fantastiskt att utbudet på både vegetariskt och veganskt bara ökar! 🙂

  • Reply Petra Nordin 23 mars, 2020 at 08:17

   Kan bara hålla med, så bra att det äntligen finns bra alternativ ute på markanden 🙂

 • Reply dianasdrömmar 3 maj, 2020 at 14:56

  Låter gott ska jag testa kram

  • Reply Petra Nordin 4 maj, 2020 at 20:30

   Gör det ett riktigt bra alternativ till sommarens alla grillkvällar 🙂 Kram

 • Reply Natascha 6 maj, 2020 at 11:11

  Här är blir det inte mkt grönt.. Av någon sort tyvärr ? men handlar nästan alltid kött lokalt -räknas de? Jag har heller aldrig testat hälsans kök, inte ens hört talas om?‍♀️

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.