Hotell, Köpenhamnn, Livsstil, Resor

Hotel Admiral i Köpenhamn!

22 oktober, 2016

 

Hotell Admiral är ett fyrstjärnigt hotell som ligger i centrum av Köpenhamn, närmare bestämt i Nyhavn. Det är en fantastisk utsikt över vattnet från hotellet. Från mitt rum som låg högst upp, så hade jag utsikt över Operan och Ofelia Area. Bara ett stenkast från hotellet ligger slottet Ameliaborg och deras mest berömda turistattraktion den lilla sjöjungfrun. Blir lika förvånad varje gång, hur mycket människor som är på plats tidig morgon likväl som sen kväll. Alla vill verkligen bli fotograferade tillsammans med den lilla sjöjungfrun.

Lilla Sjöjunfrun

 Admiral Hotel är inrymt i den mer än 200 år gamla spannmålslagret från 1787. Platsen och byggnaden vid vattnet har under århundraden varit centrum för stora och viktiga händelser. Området var populärt redan på 1700-talet och var mycket välbesökt. Lagret var hjärtat av sjöfarten och man exporterade till och från hela världen.

Deras uteservering är ett kapitel för sig. Hotellet ligger i gamla hamnkvarter och det känns äkta när man slår sig ner med förslagsvis en dansk öl utomhus.

Det jag gillar med att bo på hotell är närheten till allt som väntar runt hörnet. Speciellt sådant som shopping, sevärdheter eller bara att njuta av pulsen och få lite nya influenser.

Foto: Petra Nordin ( Pellas inspiration)

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply Bara brittiskt 22 oktober, 2016 at 08:08

  Bara några kvarter från mitt kontor. Hade Julefrokost där ett år faktiskt. Den var lite opersonlig om än god.
  Maken och jag bodde där när vi hade barnvakt för några år sedan och uppgraderades till hamnutsikt när de hörde att vi var “lediga småbarnsföräldrar”. Vid den stora frukostbuffén satt en japan och åt kanelsnegle med bacon. 😀

  • Reply Pella 11 november, 2016 at 08:18

   Hej!
   Utsikten är fin om man bor ut mot hamnen 🙂 Har bott där två gånger. Första gången vi bodde där var det fruktansvärt varmt och de kunde endast erbjuda en liten bordsfläkt pga att hotellrummen är K-märkta… Annars ett mysigt hotell. Hm kanelsnegel med bacon låter inte gott.. Underlig kombination 🙂

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.