Event, Livsstil

Skratta & Pausa- med Tanja Dyredand

11 november, 2019

Vilken härlig start på morgonen. Att få prova på skrattyoga under Hotel Kungsträdgårdens magnifika kristallkrona. Unik 20-talsmiljö tillsammans med hälsoprofilen Tanja Dyredand. Bokrelease för Tanjas nya bok Skratta & Pausa gav verkligen energi för flera dagar framöver.

Tanja släpper sin bok Skratta och Pausa, en helande guide för kropp och själ.

För drygt sex år sedan var det inte så mycket skratt eller paus för Tanjas del. Hon stressade mycket och hade upp till sju olika jobb. Inte en lugn stund och kunde aldrig koppla av. Hennes livsmotto var ”… ta det lugnt kan jag göra när jag är död”. Allt i hennes liv kretsade kring prestation.

Tanja drev sig själv väldigt hårt och hon definierade sig genom resultat och prestation. Det hon presterade det var det hon var. Bara genom prestationen dög hon.

Tills slut sa kroppen ifrån. Många gånger dessutom och som började med IBS. Dagar som inte innehöll jobb lämnades knappt sängen. Infektioner i kroppen som aldrig läkte och konstant huvudvärk. Sista året innan hon fick sin stroke hade hon åkt in till sjukhuset 6 gånger med ambulans. Detta ljög hon om för alla och berättade inte får någon. Utåt försökte hon visa att hon var stark. Till slut sa det bara ‘poooof….’. Tanja fick hjärtflimmer två gånger, men lyssnade ändå inte på kroppen. Ända tills allting blev svart. Det var då hon hade fått sin stroke.

Boken handlar om hennes andra chans i livet. Den som gör att hon är här idag. Idag står hon här som certifierad yogalärare, mindfullness coach och en populär föreläsare inom mental hälsa. För Tanja har skrattet varit livsviktigt och i kombination med pauser och olika yogaövningar blev det hennes räddning tillbaka till livet efter sin stroke.

Boken har över 80 olika skratt och pausövningar som man kan utöva för att hitta en mer balans i vardagen.

Vi fick tillsammans prova på en del övningar från Tanjas bok och det kändes lite småkonstigt att göra dessa övningar till en början. Men efter ett tag började det att lossna. Det som är ganska otroligt är hur övningarna faktiskt hjälper. Ett skratt behöver inte vara äkta för att lura hjärnan. Efter denna härliga sejour hade jag en sådan energi hela dagen..

Tack finaste Tanja för att du delade med dig av din livsresa. Jag fick mig en tankeställare och kommer att läsa din bok med stor vördnad och ta till mig många övningarna för att få en bättre balans i livet.

 

Tack Alexander Erwik  och Erwik Communication för ett fint event!

Bilder: Petra Nordin och pressbilder tagna av Mariana Cabral

Du kanske också gillar

20 Kommentarer

 • Reply Sandifighter 11 november, 2019 at 08:14

  Precis den terapiformen har jag skrivit om i min blogg. Har själv inte provat, men har förstått att det hjälper jättebra ❤ kul att höra att du provat ❤

 • Reply Pärla 11 november, 2019 at 10:13

  Låter som en spännande bok! Nästan alla jag känner, inklusive jag stressar och jäktar mellan jobb och allting annat man ska lösa. Skrattyoga låter lite väl för mig dock, jag fixar inte sånt haha! Men kul att du tycker det funkar.

 • Reply Amanda 11 november, 2019 at 10:39

  Sådan spännande bok jag känner mig hjämt stressad

 • Reply jossanmalmqvistt 11 november, 2019 at 13:38

  åh de låter som en bok jag skulle behöva just nu! Känner mig ur form i kroppen och själen lite.

 • Reply Hannas krypin 11 november, 2019 at 16:12

  Jag är inte mycket för yoga men just den boken blev jag ändå intresserad av då Tanjas livshistoria berörde mig. Det är en väckarklocka om att verkligen lyssna på kroppen och inte köra på. Det låter verkligen som ett riktigt roligt event.

 • Reply Therese 11 november, 2019 at 16:18

  Låter som en spännande bok fast jag inte är en yoga människa =) det är många i min omgivning och jag själv bland annat som stressar =)

 • Reply Yasmine mamma till Dennis och Angelina 11 november, 2019 at 16:22

  Men åh det där verkar kul. Skratt yoga.
  Stressar massor har svår ibs samt ofta migrän och huvudvärk. Kanske vore bra för mig.

 • Reply Snabela 11 november, 2019 at 16:33

  Nått sånt skulle jag behöva. Men tror att jag skulle känna mig lite obekväm i början.

 • Reply Paulina 11 november, 2019 at 16:52

  Men så roligt och spännande aldrig hört innan!!kanske man borde testa nån gång ?? det super härligt ut!

 • Reply Jennysvardag 11 november, 2019 at 18:03

  Vilken resa som hon har gjort. Det där med huvudvärk varje dag känner jag så väl igen. Ska nog börja ta den mer på allvar. Så spännande att få testa på skratt yoga 🙂

 • Reply Ullie 11 november, 2019 at 19:11

  Ja tror inte direkt på yoga men ja säker ett bra sätt att komma tillbaka på

 • Reply Junitjej 11 november, 2019 at 19:17

  Oj, så hon har levt!! Ett under att hon har överlevt! Det gäller att man är rädd om sig och att man inte skyndar på och lever i fart. Skratta är viktigt! Barn skrattar mycket mer än vuxna och vad beror det på?

 • Reply Lillan Kind 11 november, 2019 at 21:40

  Det lät onekligen som en härlig start på dagen. Jag kan tänka mig vilken tankeställare det var att ta del av Tanjas livsöde. Det är otroligt viktigt att skratta och pausa. Jag har lyckligtvis nära till skratt. Det är fascinerande att skrattet inte behöver vara äkta för att öka välbefinnandet. Det trodde jag?

 • Reply ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ 11 november, 2019 at 21:54

  Vilket spännande koncept. Jag har hört om det där med skrattyoga faktiskt men aldrig om henne. Just det med skrattyoga tänker jag är rätt lätt ändå eftersom YOGA handlar om känslor :).

 • Reply Evahle - en blogg om psykisk hälsa 11 november, 2019 at 21:56

  Åh skulle verkligen vilja testa skrattyoga. Det verkar så härligt 🙂 Tanja är bra!

 • Reply Mina 12 november, 2019 at 00:01

  Låter som något i min smak. Ska absolut kolla in den boken ❤

 • Reply Amanda 12 november, 2019 at 01:29

  Vilken kvinna. Hon låter helt fantastisk och som hon levde förr tur att hon fick en andra chans. Man ska verkligen lyssna på kroppen 🙂

 • Reply Jessica 12 november, 2019 at 05:50

  Vilket underbart inlägg, så tänk värt och intressant inlägg, har själv drabbats av utbrändhet och kämpar med att ställa om mitt eget tänk och beteende mönster mindfullnes har blivit något ja också vänt mig till, kanske skulle börja testa lite skrattövningar också tänker ja nu ☺️❤️

 • Reply Lexochlogan 12 november, 2019 at 12:23

  Vilken härlig start, synd att nästan alla event som körs är i Stockholm dåna bor i Göteborg. Massa härliga bilder förstår att du tyckte det var trevligt

 • Reply Jennifer 4 december, 2019 at 06:26

  Åh kan verkligen tänka mig att det var en riktigt bra start på dagen!! 😀

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.