Jul, Mat&Dryck

JULMATSUNDERSÖKNING 2019!

17 december, 2019

Julmatsnyheterna är något som har blivit en rolig tradition här på Pellas Inpiration. I år presenterades dessa nyheter på Lantmännens huvudkontor vid Stadshagen i Stockholm. Förutom det fick vi även ta del av branschorganisationen ’Livsmedelsföretagens’ stora presentation av julmatsundersökningen 2019. Som traditionen bör var det som vanligt provsmakning av årets julnyheter.

Bland alla nyheter tycker jag att några få sticker ut lite extra. Dels på dryckessidan med mikroölmärket från Landskrona Brekeriet. Vad jag hört är dessa julnyheter redan slutsålda på det staliga monopolet. Mycket uppmärksammat är också företaget ’Food for Progress’ olika vegetariska produkter Oumph! Olika delikatesser från Ingelsta kalkon var också något som jag tror kommer att införas på vårt julbord. Göteborgska Kahls kaffe är något som jag redan tycker mycket om. En helt ny bekantskap som höll hög kvalitet och som känns både rustikt och genuint mathantverk var Petterssons chark ifrån norrländska Boden.

 

Julundersökningen består av att Demoskop intervjuar ca 1100 personer om deras julvanor.

Från undersökningen fick vi några intressanta siffror. Här följer ett urval från årets undersökning.

Vilken dryck vill du att det serveras på julbordet? (möjligt med flera svar)

1.Julmust 75%

2.Julöl 49%

3.Snaps 36%

Vilket av följande godis/efterrätter är din julfavorit?

1.Ris à la Malta 19%

2.Knäck 12%

3.Chokladask 11%

 

Vilken känd svensk person som har varit aktuell 2019 vill du bjuda in till julbordet?

1.Anders Hansen 8%

2.Mia Skäringer 7%

3.Sven Melander 6%

4.Leif Östling 6%

5.Carina Bergfeldt 6%

Livsmedelsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsindustrin i Sverige. De arbetar aktivt för att livsmedelsföretagen i Sverige ska ha högt anseende och dessutom att bibehålla mångfald. Dessutom ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga. Livsmedelsföretagen har cirka 800 medlemsföretag som sysselsätter närmare 50 000 personer, omsätter 195 miljarder kr/år och tillsammans utgör Sveriges tredje största industrigren.

Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  • Reply Gun Persson Jerosimic 17 december, 2019 at 22:29

    Intressant med kalkon på julbordet!

  • Reply Amanda 31 januari, 2020 at 00:20

    Åh vad kul att få smaka på olika saker inom temat julen. Lät som det var mycket gott. Julmust och knäck vill jag ha till julen 🙂

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.