Mat&Dryck, Nyheter

Edward Bloms lättvinsglögg är äntligen här!

20 november, 2018

När jag skriver detta är klockan strax efter tre på eftermiddagen. Mörkret har redan börjat lägga sig över Vasastan. Känslan att december månad väntar runt hörnet är redan på plats. Inte långt kvar innan adventsfirandet skall börja. Snart kommer också julens alla festligheter med mat och dryck.

Vad passar bättre en att prova traditionel glögg från producenten Saturnus ? som startades redan 1893.

Den första glöggen för i år som provats är ingen mindre än mathistorikern Edward Bloms egen lättglögg. Trots den låga alkoholhalten (1,2%) känns glöggen både maffig och mysig. Ett särskilt plus vill jag ge den för den låga sockerhalten. Generöst smaksatt med de klassiska glöggkryddorna kanel, kardemumma, nejlika, ingefära och pomerans. Det rödvin som Edvard Blom valt att basera glöggen på är verkligen bra. Det har tydliga smak av de för julen så typiska torkade russin och fikon. Dessutom känns en pytteliten spetsning med konjak av i eftersmaken. Det ger en viss tyngd som inte är lätt att hitta i lättglöggssortimentet. Detta är för mig redan en personlig favorit som bara blir bättre… 

Företaget Saturnus som distribuerar och har tagit fram produkten tillsammans med Edvard Blom menar att den påminner om traditionell vinglögg. Nu kan fler njuta av ett alkoholfritt alternativ och fira jul med denna kvalitetsprodukt. Dags att prova Edward Bloms lättvinsglögg 🙂

Trevlig fortsättning!

Bilder: Pressbilder

Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Reply Anna 20 november, 2018 at 10:52

  Detta måste jag testa nu till jul! 😀 Så spännande!

 • Reply Gun Persson Jerosimic 20 november, 2018 at 11:10

  Låter bra att den inte är så söt.
  Skall absolut prova!

 • Reply Sandra 20 november, 2018 at 23:00

  Låter som en spännande glögg ?

 • Reply Kirsi 21 november, 2018 at 07:15

  Jag gillar hur du har lagt upp inlägget. Det är intressant att läsa, även om det mest innehåller fakta om glögg – något som är totalt ointressant för mig – så har du skrivit inlägget på ett så fint vis att det verkligen är intressant och givande att läsa. Tack för att du delar med dig. 🙂

 • Reply Gun Persson Jerosimic 23 november, 2018 at 19:22

  Provade Edvard Bloms lättvins glögg!
  Väldigt god o inte alls söt enligt min smak.

  • Reply Petra Nordin 25 november, 2018 at 18:46

   Vad kul att du gillade glöggen:-)

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.