Event, Mat&Dryck, Stockholm

Rom provning – Ron Zacapas Edition Negra

23 maj, 2016

Härom veckan var jag inbjuden att provsmaka den senaste utgåvan från romtillverkaren Ron Zacapas Edition Negra. Den går enbart att köpa på ett fåtal utvalda systembolag. Den senaste årgången har en smak av nyanserad med lite sötma och en tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, mörk choklad och vanlij.

Zacapa är en stad som grundades 1876 och som ligger på en höjd av 2300 meter över havet. Det kallas “Huset ovan molnen” och är beläget i de guatemalanska bergen. Zacapa kallas ofta för världens bästa rom.

 Tillsammans med detta fick vi smaka utvalda charkuterier och ostar. Speciellt en fantastisk Pata Negra skinka och en grönmögelost som bara smälte i munnen.

Rommen tillsammans med dessa utsökta ostar och charkuterier

Efter rom provningen så gick jag iväg och köpte med mig  hem denna ädla dryck!

 

Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  • Reply FREEDOMtravel 27 maj, 2016 at 19:12

    Åh jag älskar såna här provningar och osten och skinkan ser fantastisk ut! Vi var en gång på rom-, konjak- och chokladprovning som Systembolaget i Sundbyberg ordnade. Väldigt trevligt!

  • Reply romprovning 18 november, 2021 at 14:47

    Romprovningar och chokladprovningar är intressanta. Skillnaden på att hitta rätt kombination av sötma och sälta gör att det blir enormt tajt med vilken rom som passar till vilken choklad exempelvis. Charkvaror är ju mer salta skulle jag vilja påstå om man ska prova dem till en rom så är det ännu mer olikt och man får nog prova en stund innan man hittar kombinationer som fungerar.

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.