Manilva, Mat&Dryck, Spanien

Gran de Select microbryggeriet som överraskar!

28 oktober, 2018

På vår resa utmed Spaniens solkust hade vi höga förväntningar på mat & dryck. Att regionen kring Malaga har mängder av gastronomiska äventyr att erbjuda är en underdrift. Men, det som inte satt sig på kartan ännu …är ett mindre hantverksbryggeri som heter ’Gran de Select’. Bryggeriet ligger i närheten av Sabanillas där vi bodde i 3 veckor. Hantverksbryggeriet som står för lyx och småskalighet tillhör den mindre orten Manilva. Gran de Select är dessutom hantverksbryggeriet som överraskar!

 I ett industriområde undangömt från turiststråken har några danska entusiaster startat detta lyxiga bryggeri. Man gör sitt öl på ’champagneflaskor’ och vill slå ett slag för öl som håller lika bra som vin till måltiderna. Ett ambitiöst projekt som fått stöd av kända kockar och erkända gastronomer från Malaga. En av dessa är den kända kocken Martin Berasategui. Redan innan vi började testa olika sorter förstod man att detta var ett mycket påkostat projekt. Både unikt och spännande!

Bryggmästaren Frederik Avenstrup och Marko

Av de öl jag testat sticker flera ut med unik bryggning. Här tar man ut svängarna med både vildjäst och spontanjäsning. Naturligtvis finns både underjäst öl av Pilsnerkaraktär och Pale Ale. Men dessertölet utan bubblor slår de flesta ’portvinsliknande’ alternativ jag smakat. Av de tre sorter jag smakat har alla överraskat positivt. Det finns något mycket genuint kring hela detta bryggeri. Naturligtvis är det charmigt med den skandinaviska mentaliteten blandat med södra Europa. Men, känslan är dock helt unik när vi börjar diskutera öl från olika infallsvinklar…

Ett unikt ställe med unika entusiaster, helt enkelt!

Bryggeriet anordnar unika provningar för olika sällskap. Man bör höra av sig till dem innan då de inte alltid är någon på plats. I vårt eget fall var det emellertid ett spontant besök som gav mersmak.

Adress: C/ Los Panaderos 2. Pol. Ind. La Dehesilla, 29691 Manilva (Malaga Region).

Telefon: +34 653 268026, +34 625 714 315

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  • Reply Josefine Malmqvist 29 oktober, 2018 at 20:15

    åh gud så roligt. Det hade jag velat besöka!

  • Reply Martina 30 oktober, 2018 at 06:05

    Aldrig varit på ett bryggeri tidigare 🙂 hade varit riktigt kul att besöka dock 🙂

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.