Berlin, Livsstil, Mat&Dryck, Resor

Sista dagen med ett besök på anrika hotel Adlon och ett museibesök…

15 oktober, 2017

 

Sista dagen och det känns mer än konstigt att bege sig hemåt efter 5 fantastiska dygn i Berlin. Det känns som om man hör hit…eller för att använda ett känt uttryck “Ich bin ein Berliner”. Vi har ju också hunnit med en hel del intressant och roligt.

Men först vaknade jag och blev glatt överraskad. Marko hade beställt roomservice, eftersom vi denna dag firade min 50-årsdag!

KaDeWe

Några saker som jag hade på min långa bucketlist, hade vi sparat till sist. Innan avresa hade många rekommenderat mig att besöka KaDeWe. Det berömda varuhuset var ett måste… vi tog U-Bahn till detta gigantiska varuhus, som har precis allt från märken som Louis Vuitton, Gucci mfl. Men, det som vi spenderade mest tid på var riktigt schyssta champagnebarer på översta våningen. Där det även finns en otroligt fin matbutik. Varuhuset är väl NK i Stockholm gånger 3 storleksmässigt. Vi inhandlade lite vin från en superentusiastisk kvinna från Österrike, men jag väntar med att ge en recension till vi har smakat…..österrikiskor vet dock hur man skapar ett intresse *blink.

 

Hotel Adlon

Efter ha shoppat lite på KWD så begav vi oss till Branderburg TOR och det anrika och tjusiga hotellet Adlon Kempinsky. Hotellet var Adolf Hitlers favorithotell under andra världskriget. Det är en otroligt mysig miljö och historiens vingslag känns direkt när man anländer. Det spelas inte bara pianomusik utan medans du intar din drink, kaffe eller något annat blir du mycket väl uppassad. Det är dock en väldig blanding av personer som affärsmän uppblandat med småbarnsfamiljer mfl. Vi beställde in bubbel och en ostbricka för att bara sitta och njuta av atmosfären!

 

 

German Spy Museum

Vi hade några timmar kvar innan flyget skulle gå. Vi bestämde oss för att hinna med att göra ett besök på Spy Museum, som ligger vid Postdamerplatz ca 5 min promenadavstånd från hotellet vi bodde på.

Du kanske också gillar

3 Kommentarer

 • Reply Sofija 16 oktober, 2017 at 09:24

  Åh Berlin, man längtar liksom alltid tillbaka… 🙂

  • Reply Petra Nordin 16 oktober, 2017 at 19:19

   Sofija, kan bara hålla med Berlin ligger verkligen högt upp på lista över länder jag vill besöka igen 🙂

 • Reply Ulrika 27 februari, 2018 at 14:35

  Wow vad häftigt med ett spionmuseum!! När jag åker till Berlin så måste jag komma ihåg detta.. tack för tipset.

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.