Athen, Grekland, Resor

Äntligen dags för Greklands huvudstad Athen!

24 oktober, 2018

Äntligen dags för Greklands huvudstad Athen. Första gången för mig med längre besök i Athen, men som länge har stått på min bucketlist. Athen är verkligen en stad jag vill besöka!

Under en veckas vistelse kommer jag även att besöka andra delar av Grekland. Flyger dessutom hem från Thessaloniki.

Har fått chansen att utforska den grekiska huvudstaden Athen på djupet. Under de dagar jag kommer att vara där har jag olika aktiviteter inplanerade. Både känna in stämningen och dessutom att se en hel del sevärdheter som Akropolis mm. Men, som alltid när jag reser till stora städer. Ingenting går upp mot att hitta känslan som sätter stadens speciella kännetecken. Har höga förväntningar och denna del av södra Europa är för mig både den lokala maten, kulturen och vinet. Till detta kommer naturligtvis att det finns massor att se. Såväl kulturellt, historiskt som arkitektoniskt. När man gillar städer med mycket värme, god mat och intressanta viner, lär inte den grekiska huvudstaden göra en besviken…har ni varit i Athen och vad får jag inte missa att se eller uppleva?

Bilder: Lånade från Pixbay

Du kanske också gillar

8 Kommentarer

 • Reply Liniz Travel 24 oktober, 2018 at 20:00

  Åh vad roligt trevlig resa! Ska bli roligt att följa har aldrig varit i Athen kram

  • Reply Petra Nordin 24 oktober, 2018 at 20:06

   Tack Liniz, skall bli superkul med Athen då jag aldrig har varit där!Kram

 • Reply Lillan Kind 25 oktober, 2018 at 12:48

  Det blir spännande för dig! Jag har rest runt en hel del i Grekland under perioderna då jag bodde där, men vi åkte aldrig till Athen. Så det blir intressant att läsa din reseberättelse när den kommer!?

 • Reply - E 25 oktober, 2018 at 15:13

  Åh, Aten är ju en högst intressant stad? Jag har aldrig varit där, men det är en så fantastiskt omtalad stad❣ Hoppas att du har skoj där 🙂 Hittar du några gamla gudatempel så ta en titt och fota mycket, för Greklands mytologi är högst intressant. Ha skoj och håll läsarna uppdaterade 😉

 • Reply sabi 25 oktober, 2018 at 15:47

  Jag var i Athen som liten, kommer ihåg att det vår så himla vackert! Tror inte du kommer bli missnöjd. Njut för mig med!

 • Reply Malin Grubb 25 oktober, 2018 at 18:24

  Skulle också kunna tänka mig att åka dit, men kanske under några dagar bara. Visst är det så att det inte finns några bad-stränder i Aten?

 • Reply Martina 26 oktober, 2018 at 06:27

  Aldrig varit i Athen så kan inte tipsa om något tyvärr :(( Men förväntar mig massor av tips från dig så jag vet vad jag inte får missa 😉

 • Reply Amanda 29 oktober, 2018 at 22:14

  Jag skulle vilja åka till Grekland en dag, både värmen, maten och kulturen verkar så härlig!

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.