Resor, Spanien

Bada som Julius Cesar i det romerska badet i Manilva!

11 oktober, 2018

Bada som Julius Cesar! Det romerska badet är en liten skatt som ligger i Caseres kommun.  Men den ligger nära Manilva, en stad dryga timmen från Malagas flygplats.

Hade tidigare bara hört talas om det romerska badet men aldrig besökt det. Men nu när vi besökte  Costa del Sol och Sabnillias så var jag tvungen att utforska den lilla pärlan som ligger i dalen La Hedonia strax nedanför Manilva. Badet ligger ett par kilometer från stora vägen. Sedan kör man på en liten snirklig väg tills man kommer till en plats där man kan parkera bilen. Du får ej köra hela vägen upp så man får gå ca 500m. Sedan är man framme vid det pittoreska romerska badet.

Badet från utsidan, ser inte allt för mycket ut från utsidan..men…

Inne i grottan

Under högsäsong så är det romerska badet välbesökt och många har picknick runt om i området. När vi var där en tisdagsförmiddag så var det ganska lugnt. Mot vad det brukar… ganska skönt, för då kunde vi prova på ritualen med att smörja in oss med lera och låta det torka ett tag innan vi simmade in i grottan.

Man smörjer in sig med leran från hålen i väggen

Man kan välja att bada i vattnet utanför grottorna. Det här samma vatten med hög halt av svavel som är bra för huden och kroppen.Man kan även välja att bada utanför badhuset

Det romerska badets vatten har en hög svavelhalt. Rent svavel är luktfritt men men när svavel kombineras med väte produceras svavelväte som luktar ruttna ägg. Vattnet är nästan vitt men med nyans mot det gröna. Det sägs att svavel är bra mot hudproblem som ex psoriasis. Eftersom jag själv har denna hudåkomma så ville jag testa denna “behandling”.  Även om lukten påminner om ruttna ägg… *blink..

Det ryktas om att Julius Cesar besökte baños de la Hedionda under sin tid som guvernör i södra Spanien.

Legenden säger att soldater som besökte källan blev av med vissa hudproblem. Cesar bestämde sig därför för att inrätta ett badhus på platsen. Floden utanför anläggningen lämpar sig också för bad och leran gör verkligen gott oavsett vilka problem man har.

 

Foto: Petra Nordin (PellasInspiration) & Marko Persson

Du kanske också gillar

12 Kommentarer

 • Reply Therese Carlsson 11 oktober, 2018 at 14:41

  Mysiga bilder =)

 • Reply Anna | Boihusbil 11 oktober, 2018 at 15:44

  Vad spännande upplevelse! Jag har lite fobi för grottor (sen filmerna om Jakten på den försvunna skatten…) men vattnet ser ju ljuvligt ut och att kladda in mig med lera hade jag gärna gjort!

 • Reply Frida 11 oktober, 2018 at 18:49

  Ja verkligen 🙂
  åh vad härligt! Kanske får bli en tur dit nu när jag har flyttat till Spanien 🙂

 • Reply Helena Roth 11 oktober, 2018 at 20:20

  Så läckert!! Gisses, blir helt avundsglad – vilken njutning (möjligen med undantag för lukten av ruttna ägg då…)! Tänk vilka pärlor det finns lite varstans!

 • Reply Amanda 12 oktober, 2018 at 09:47

  Å så fina bilder

 • Reply Therese Carlsson 12 oktober, 2018 at 12:40

  Vilka mysiga bilder =) där skulle jag vilja vara och bada =)

 • Reply - E 12 oktober, 2018 at 13:18

  Wow, vad spännande! Att bada inne i en grotta låter ju jätteintressant. Dina foton är ju också fantastiska som alltid. Julius Caesar var en riktigt intressant filur, men det lilla jag vet om honom är hans förhållande med drottning Kleopatra VII av Egypten. En lukt av ruttna ägg låter väl däremot lite mindre lockande av allting i din text ?

 • Reply Sanna 12 oktober, 2018 at 13:44

  Ah vad spännande! Hade gärna testat det om jag var i närheten! 😀 Älskar nya äventyr och att resa 😀

 • Reply Sanna 12 oktober, 2018 at 13:44

  Ah vad spännande! Hade gärna testat det om jag var i närheten! 😀

 • Reply yasmine mamma till dennis och angelina 12 oktober, 2018 at 17:19

  åh vad härligt och fina bilder
  ha en toppen fin helg

 • Reply Kirsi 12 oktober, 2018 at 17:56

  Det verkar helt underbart. Tack för att du delar med dig. 🙂

 • Reply FREEDOMtravel 13 oktober, 2018 at 10:28

  Vad coolt med ett riktigt romerskt bad! Ser mysigt ut! Vi såg mycket romerska lämningar under vår resa, och blev så intresserade av romartiden att vi började kolla på en serie om romartiden på Netflix, haha. Riktigt bra för övrigt! Ha det fint!

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.