Event, Livsstil, Mat&Dryck

Lakritsfestivalen 2018 -provsmakning av jublieumsmeny!

24 februari, 2018

Snart är det dags för lakritsfestivalen 2018 på Annexet i Globen. Verkligen ett ”mecka” för alla lakritsälskare. …Lakritsfestivalen firar 10 år och det kommer att hända massor med happenings under 2018

I samband med årets festival släpper arrangören Tuija Räsänen en bok om hennes 10 år med Lakritsfestivalen. Jubileumsåret kommer att avslutas med Lakritsbåten den 18 oktober, en temaresa med lakrits på Viking Cinderella. Hög tid att boka en plats om ni vill följa med på kryssningen.

Härom veckan var jag på pressvisningen av årets festivalmeny . Årets meny har skapats av Stureplansgruppens kock Micael Karlsson tillsammans med kocklärlingen Felicia Ekström. Behöver jag säga att det blev en riktig  jubileumsmåltid!

Själva lakritsfestivalen äger rum den 14-15 april i Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm.

Menyn kommer att serveras på Grand Escalier vid globen under själva festivalen och priset har jag ej ännu, men förra årets pris låg på 360 kr. Prisvärt och absolut värt att testa, även om man inte är helt såld på lakrits.

Micael Karlsson och  Felicia Ekström

Årets trerättersmeny

Till förrätt fick vi Ängsholmens buffelmozzarella med bakade tomater och lakritsconsommé.

Dryck som serverades till var en Chardonnay från regionen Languedoc.

Lakritsconsommé som hälls över buffelmozzarella

Till huvudrätt fick vi lakritssotat ankbröst med lakritsbakad morot, konfiterad kålrot, lakritssky samt en sallad på rökt sidfläsk, champinjoner och granatäpple. Till detta fick vi en Lirac les Chenaies från Rhône.

Till dessert blev det inkokt rabarber med lakritsmaräng, mandelkaka med lakritssmak, rabarberyoghurt och pistagenötter. Till detta serverades en Rivesaltes Ambré EKO från Roussillion.

Till alla rätterna serverades drycker som passade perfekt. Alla smaker ”gifte” sig med varandra.

Lakritsfabriken kommer att göra premium askar med motiv på städer runt om i Sverige. De kommer även att auktionera ut en tavla under lakritsfestivalen. Pengarna kommer oavkortat att gå till välgörande ändamål.

Motiv över Malmö

Ser nu fram emot årets lakritsfestival, där det vankas många överraskningar,nya trevliga smaker och möten.

Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

19 Kommentarer

  • Reply Christer Holm 24 februari, 2018 at 16:33

    Den skulle jag vilja gå på, älskar lakrits 🙂

  • Reply Mia 24 februari, 2018 at 18:05

    Åh vad intressant!
    Visste inte ens att det fanns en lakrits festival.
    Laga mat i lakrits?!
    Som sagt, intressant! ??

  • Reply Fantasy Dining 24 februari, 2018 at 19:06

    Såg ju väldigt läckert ut 🙂

  • Reply bloggarlisa 24 februari, 2018 at 20:39

    Oj va gott det lät!! Fina bilder 🙂

  • Reply Jennie 24 februari, 2018 at 21:32

    Va roligt! 😀

  • Reply Josefine Malmqvist 24 februari, 2018 at 21:59

    vad roligt med lakris festival 🙂

  • Reply Martina 26 februari, 2018 at 08:01

    Ååh va intressant, jag visste inte ens att det fanns en lakrits festival?

  • Reply Jessica 26 februari, 2018 at 08:02

    Åh vad roligt med en sådan festival, ser riktigt gott ut

  • Reply Jenny 26 februari, 2018 at 08:04

    Vad god maten ser ut. Kul med lakrits festival ?

  • Reply Evelina 26 februari, 2018 at 09:41

    Vad spännande 😀

  • Reply Michelle 26 februari, 2018 at 11:32

    Fins bilder ?

  • Reply Emelie 26 februari, 2018 at 14:31

    Så härligt! ?

  • Reply Lillfoppan 26 februari, 2018 at 16:46

    Det såg gott ut!

  • Reply Maxarna 26 februari, 2018 at 19:51

    Jag var där för två år sedan.. Så trevlig mässa..

  • Reply Fröken hauffman 26 februari, 2018 at 21:15

    Amen skjut mig vad gott det ser ut!

  • Reply Jeanette 26 februari, 2018 at 21:18

    Yummy yummy, hade ingen aning att det finns en lakritsfestival 🙂

  • Reply Pauline 27 februari, 2018 at 20:57

    Mums!!

  • Reply Liw 1 mars, 2018 at 13:58

    Vad spännande med lakrits-tema. Det skulle jag gilla även om jag bara är medelförtjust i lakrits så är det en spännande smak att blanda in i matlagning. Huvudrätten lät extra god tycker jag 🙂

  • Reply malin 7 mars, 2018 at 19:34

    Vad spännande 🙂

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.