Livsstil, Mat&Dryck

Delphine & Edouard – Ny kvarterskrog på Roslagsgatan

13 februari, 2017

Häromdagen mötte jag upp en gammal kompis för att ta ett glas vin och en matbit. Vi hade inte setts på ett bra tag så vi hade mycket att ta igen… möttes upp utanför jobbet och började promenera hemåt till våra kvarter i Vasastan. Hade tänkt gå till hippa Babette, men det var fullsatt så vi fortsatte promenera längs Roslagsgatan. Lite längre bort på Roslagsgatan stannade vi till, för där har det öppnat ett nytt ställe…  väl inne möttes vi av de supertrevliga ägarna. Ett härligt par från Frankrike vid namn Delphine och Edouard som alltså driver denna restaurang sedan någon vecka tillbaka.

Paret som driver krogen Delphine & Edouard

Lokalen är mysigt inredd i mörka sobra färger, enkla möbler samt hemma hos känsla. Deras Menue ändras hela tiden och kretsar kring smårätter, då det behövs 2-3 rätter för att man skall bli tillfredsställd. Vid mitt första besök serverades jag en mycket god ugnsbakad torskrygg med hummersås. Efter detta en utmärkt ostbricka. Väldigt trevlig personlig servering då de kommer till bordet med olika ostar och man får välja direkt vilka ostar man vill äta. Till detta drack jag ett mycket gott vin (Chardonnay) som jag ej kommer ihåg vilken producent det var. Till dessert serverades en fantastisk au chocolat “Le Baulois”. Dryckesförslag är ett underbart dessertvin, som verkligen “gifte sig” med chokladen från Domaine Sebastien Brunet, (Vouvray).

Storyn bakom ägarna:

Delphine och Edouardo lämnade Paris för ca 10 månader sedan för att flytta till Stockholm och öppna en vinbar. Deras ställe serverar franska smårätter och bättre franska viner. Eduardos farfar är halvsvensk och äger ett torp som Edouardo besökte varje sommar som barn. Därav kopplingen till Sverige. Deras vänner i Frankrike tyckte lämpligen att de skulle starta en svensk restaurang i Frankrike. Men de valde då att göra tvärtom..

Köket köper mestadels in råvaror från mindre leverantörer och de små producenter som de har lärt känna runt om i Frankrike.

Foto: Petra Nordin

Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Reply LinizTravel 13 februari, 2017 at 14:26

  Åh härligt! Tack för tipset! Ha en fin dag! Kramar

  • Reply Petra Nordin 17 februari, 2017 at 10:36

   Kul att ses igårkväll:-) Du får ha en supermysig resa!
   Kram

 • Reply Gun Persson Jerosimic 13 februari, 2017 at 14:41

  Härligt med nya tips på restauranger!

  • Reply Petra Nordin 17 februari, 2017 at 10:37

   Gun, du måste gå dit nästa gång du kommer till Stockholm. /Kram

 • Reply FREEDOMtravel 13 februari, 2017 at 20:51

  Låter mysigt, och ser gott ut. Tack för tips!

  • Reply Petra Nordin 17 februari, 2017 at 10:35

   Är ni i Vasastan så måste ni göra ett besök på denna kvarterskrog:-)

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.