Livsstil, Saker i Sverige

Petra Von Kants bittra tårar – En sevärd föreställning!

12 februari, 2017

Förra veckan var jag och en vännina inbjudna att se genrepet av föreställningen Petra von Kants bittra tårar. En mycket sevärd föreställning som går på lilla scenen på Dramaten.

Uppsättningen handlar om modeskaparen Petra von Kants som är en dominant härskare i en dominant modevärld där ytan betyder allt.  Hon har tillfälliga förbindelser, det festas och dricks champagne. Hon lever hårt, snabbt och effektivt. Sin fd man och dotter har hon skrämt iväg med sitt hårda leverne. Den enda som hon har kvar i sin närhet är hennes hunsade assistent. Men när hon träffar den unga Karin som hon dessutom blir förälskad i förändras allt. De inleder ett förhållande och “Petra blir som besatt, förryckt och en kamp på liv och död börjar”.

citat från Dramatens pressmaterial

Föreställningen är lagom lång ca 1 1/2 timme. Skådespelarinsatsen är helt fantastisk. Ingela Olsson som spelar Petra von Kant gör en helt grym insatts. Om ni gillar mode och flärd är denna föreställning något för er!

 

Bilder: Pressbilder 

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.