Livsstil, Mat&Dryck

Frukost på tre olika Clarion hotel!

10 april, 2017

Som ni alla vet så gillar både jag och Marko att njuta av en god frukost. Allra helst på något mysigt hotell. Vi har provat många hotellfrukostar genom åren tillsammans. Vi känner att man inte alltid behöver bo på hotell för att hitta njutningen av att gå till dukat bord på morgonen. De flesta hotellen i Stockholm har frukosterbjudanden även för de som inte bor på hotellet.  Vi har provat frukosten på 3 olika hotell i Stockholm som tillhör Clarion-Choice koncernen… så vi tänkte ge er våra favoriter samt både lite hiss och lite diss…

Nordic light ligger på Vasagatan i Stockholm inte långt ifrån centralstationen. Hotellets reception och lounge hänger ihop. Gillar när hotellet har en öppen miljö och inte skilda områden mellan restaurang och reception.

Frukostbuffen är inte stor, men det som serveras är vällagat och gott. Stort plus får de för nytänkande när de serverar goda smoothies i små glas och dessutom chiapudding. Det är nog en av mina absoluta nya favoriter på frukostbuffén. Då jag inte äter gluten så hade de även ett mycket bra utbud av glutenfritt bröd som bl a kommer från märket Friends of Adams vilket har sitt bageri på Söder i Stockholm. Stämningen är  härligt avslappnad samt att det är inrett så man direkt känner sig välkommen.

Clarion Sign ligger vid Norra Bantorget och även det väldig centralt och nära till tågstationen, shopping, restauranger mm. Clarion Sign är ett hotell som andas modernitet.  I entreplan ligger American Table där man intar måltiderna. Du sitter extra bekvämt i coola Arne Jacobsens Sjuan-stolar medans du äter din frukost. Frukostbuffén har ett stort utbud av både kalla och varma rätter. Om man skall jämföra med de betydligt mindre frukostmatsalarna kan man känna att detta hotells matsal känns aningen rörig.  Miljön kan upplevas aningen stökig, trots att det inte är fullsatt. Det mesta är snyggt upplagt och personalen genomgående trevlig. Besvikelsen inträffar dock när vi ställer den enkla frågan om varför Clarion Signs utbud av ostar denna dag är så nedbantad? Svaret blev att dessertostar serveras endast på vardagar! Huruvida Signs helggäster nöjer sig med denna budgetvariant på frukosten låter vi vara osagt. Får att vara säker på att vår upplevelse inte var en tillfällighet återbesökte vi just Sign både en och två gånger. Det är trevligt men intrycken ovan bestod.

Lite gott och blandat: Flatrökt skinka, äggröra m bacon,kokt ägg & bröd från Friends of Adams

 

Clarion Hotell Stockholm är beläget på Södermalm. Den del av Söder som även kallas för “Hippster- Söder”. Det är nära till den coolaste delen Sofo som har många barer, restauranger, fik och bra shopping. Restaurangen ligger en trappa upp från receptionen. Man möts av trevlig personal som visar in oss i restaurangen. Utbudet är som på de flesta hotellen inom  Clarion Choice koncernen mycket bra. Jag gillar den överblick man får över buffén. Det är snyggt upplagt, lätt att se vad man vill ha omgående. Det som är ett stort plus på alla hotel som vi har ätit frukost på inom Clarion är de små detaljerna och brett utbud av alternativ. Ett speciellt plus för olika soyaprodukter samt riktigt bra utbud med glutenfritt bröd och samarbete med Friends of Adams. Den helg som vi var där var det inte så mycket andra gäster. Så det var mycket lugnt och skönt samt att vi fick tid att njuta av den härliga utsikten mot den lummiga parken som ligger utanför. Det som är lite roligt är att hotellet och själva restaurangen ligger precis över infarten till Södertunneln. Trots den rogivande miljön tappar Clarion Hotell Stockholm aldrig känslan av urban flärd och hög city-känsla med livliga Södermalm runt knuten. Att restaurangen certifierats som tillhåll för Marcus Samuelssons Street-Food koncept bara ytterligare spädde på denna känsla.

Jag vill ge höga betyg till alla tre hotellen och nöjer mig med att dissa den besparing på ostsidan som man nog får beteckna som oförklarlig *blink.

 

Bilder: Petra Nordin (Pellas Inspiration) Om inget annat anges

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  • Reply Carl-Magnus Hedin 10 april, 2017 at 12:39

    Intressant och trevlig läsning. Saknar dock en sak… Vad tar man betalt för frukosten? Ingår den annars för hotellgäster, som det brukar i Sverige? Bokade just ett rum på radisson Blu i Köpenhamn. De skulle ha 258 kr per person för frukostbuffén. Hutlöst!!! ?

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.