Familj, Göteborg, Livsstil, Mat&Dryck

Fantastiskt återbesök på kända Fiskekrogen.

10 januari, 2017

 

Vad gör man en helgdag i Göteborg om man vill gå ut och äta? Testa något nytt eller göra ett återbesök på någon mer känd Göteborgsrestaurang?

Vi lämnade Hisingen kring lunch för att ta båten till Göteborgs mer centrala delar. Resan denna vinterdag genom Göteborgs hamninlopp kändes som en perfekt förrätt. Efter dagar med rejält vinterväder passade det utmärkt att vi hade bokat bord på Fiskekrogens kända skaldjursbuffé. Alltså ett återbesök som vi hade mycket höga förväntningar på.

Fiskekrogen är en av Göteborgs mest klassiska fiskekrogar. Efter båttur från Eriksberg till Stenpirens Resecentrum var det skönt att komma in i värmen. En alldeles speciell värme kom, som vi känt många gånger i Göteborg, av både okomplicerad service och ledigt bemötande. Den lokala charmen i denna sk. ”märkvärdiga” stad är ibland är svår att beskriva.

Charmigt är också att det nog inte går att göra tester av krogen anonymt framöver. Det första vår proffsiga servitris säger när hon hälsar oss välkomna är: ”Serverade inte jag er sist ni var här”? Mycket riktigt kände hon igen oss och levererade som vanligt uppskattad service genom hela måltiden. Detta byggde bara på den härliga och varma stämning som vi upplevt så många gånger när vi rest till Västkusten och Göteborg. Och numera alltså lokala kändisar, efter ett par besök på Fiskekrogen inom ett par månaders tid. Bara i Göteborg…say no more ☺

 

Skaldjursbuffé - Fiskekrogen i Göteborg

Den obligatoriska soppan serverades som vanligt elegant innan vi skulle ge oss an fisk & skaldjur från buffen. Denna vinterdag smakade nog soppan lite extra gott.

Återbesök Fiskekrogen

Salmalax med sesamfrön, blåbärsmarinerad torsk, skagenröra, bränd grädde med löjrom på knäcke och en god varmrökt laxröra.

Återbesök Fiskekrogen

Krabbklor, färska och rökta räkor, vinkokta musslor och det bästa förstås havskräftor.. Till detta drack jag ett gott Österrikiskt Riesling ( kommer inte ihåg namnet)..

Återbesök FiskekrogenRökta räkor, krabbklor, blåmusslor.

Återbesök FiskekrogenFärska räkor, havskräftor och goda såser.

Återbesök FiskekrogenSnygg Snygg och välkomnande inredning.

 

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 11 januari, 2017 at 07:22

  Oj vad mycket godis! 🙂 Ser grymt gott ut! Jag fick iofs skaldjur när jag kom hem igår också av min man, eftersom vi hade lite att fira (på jobbfronten).

  • Reply Petra Nordin 12 januari, 2017 at 11:06

   Tack! Fiskekrogens skaldjursbuffë är mog min absoluta favorit. Kul att bli överrraskad med skaldjur när du kom hem fr jobbet… Grattis till det ni har
   att fira 🙂

 • Reply Dianasdrömmar 15 januari, 2017 at 08:15

  Gud så gott älskar skaldjur kram

  • Reply Petra Nordin 15 januari, 2017 at 11:44

   Diana, skaldjursbuffé är det bästa jag vet :-). Nästa gång du är i Gbg så måste du gå dit!

   Ha en fortsatt fin söndag!
   Kram

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.