Event, Mat&Dryck

Ölprovning i mörker!

7 november, 2017

En höstkväll i slutet av oktober var jag på ölprovning i mörker. En annorlunda upplevelse som jag aldrig tidigare har varit med om.  Den så kallade Svartklubben på Södermalm arrangerar tillsammans med Carlsberg under november 2017 konceptet Ölprovning i mörker. En provning där man får utveckla sina doft – och smaksinnen till en helt annan nivå. Både en annorlunda och nyttig upplevelse.

Svartklubben har funnits i flera år och drivs av Ulf Nordquist. Restaurangen erbjuder smak och musikupplevelser i mörker för att kunna ge besökaren en liten känsla av hur det är att leva i en värld utan att ha tillgång till synen. Man har under många år haft musik och mat i mörker, men nu har de tagit det till nästa nivå med att göra även ölprovning.

De ölsorter vi fick prova var:

Eriksbergs Juvelpilsner

En ljus lager med örtig humletoner , doft av citrus och en tydlig beska.  Passar bäst till husmanskost som en råbiff eller bara som den är..

Eriksberg Original:

En ljus lager med inslag av örtiga toner med tallskog, rosmarin och nyslaget hö. Ett fylligt öl med brödig smak och beska som har en lång eftersmak. Även denna öl passar bäst till husmanskost

Eriksberg Karaktär:

En bärnstensfärgad lager med härlig humledoft och en fyllig kropp. Denna öl är särskilt framtagen för att passa svensk husmanskost, fransk bistromat eller som pratöl när man vill lyxa till det lite.

Nya Carnegibryggeriet 100W IPA:

Humlearomatisk smak med tydlig beska och inslag av grapefrukt, ananas, passionsfrukt, apelsin och tallbarr. Passar bäst till fläsk-, lamm och nötkött.

Nya Carnegibryggeriet Hingstin Eko Stout:

Är den första ekologiska ölen som man har bryggt på Nya Carnegiebryggeriet i Hammarbyssjöstad. En torr, mörk och krämig stout.
Hingstin Stouts brända knäckighet och krämighet passar perfekt med sältan i ostron eller till en bra mörk choklad..

Ölprovningarna genomförs alltså i total bäcksvart mörker där man som besökare, endast med hjälp av smak, känsel, doft och hörsel, får utforska hur man upplever ölen utan att ha tillgång till synen – och hur andra sinnen påverkas i mörkret.

Karin Berntson, som är ölutbildare och smakexpert hos Carlsberg Sverige höll i kvällens provning.

“Att prova öl i mörker och behöva förlita sig på andra sinnen än synen ger verkligen en extra dimension till smakupplevelsen. Oavsett om man är nybörjare eller van ölprovare vågar vi lova att detta blir en upplevelse utöver det vanliga, säger Karin.”

Ölprovningarna släpps i begränsad upplaga under november. Pris: 200 kr. En sittning tar ca 1,5 timme
Så vill ni prova på något utöver det vanliga så är detta en upplevelse ni inte får missa!

Bokning görs via ticketmaster  link

 

 

Alla bilder är pressbilder

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 12 november, 2017 at 20:40

  Oj, vilken annorlunda grej! Jag jobbar ju som strateg inom området funktionsnedsättning och att prova på att inte se kan nog ge en del andra insikter också (förutom att det är intressant i fråga om ölen ;))

  • Reply Petra Nordin 13 november, 2017 at 10:57

   Får ni chansen då tycker jag absolut att ni skall prova på detta:) En häftig och annorlunda upplevelse…

 • Reply Linda 22 november, 2017 at 08:19

  Vilken upplevelse ?

  • Reply Petra Nordin 22 november, 2017 at 23:20

   Det var riktigt häftigt 🙂

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.