Berlin, Mat&Dryck, Tyskland

Berlin Dag 4 med mat & dryck …

3 augusti, 2017

Berlin fortsätter att leverera. Vi har hunnit med en hel del i Berlin. Trotts det, har vi knappt hunnit med en bråkdel av det som var målet. Ändå känns det som om allt varit värt att uppleva. En sak är säker, jag kommer verkligen att återkomma till denna stad … som jag har förälskat mig i. Nått, jag också skrev i förra inlägget …. dagarna flyger fram och allting har gått i ett…. *blink.

Dagen började i alla fall lugnt med besök på hotellets SPA Club Olympus Spa & Fitness Grand Hyatt Berlin, som låg på taket. Bara det är väldigt unikt, med tanke på att de flesta hotell har SPA-delen i källaren eller på markplan!

Ligger i  poolen och tittar ut över Berlin


Gourmet Garage Berlin

Efter SPAt ville vi besöka en speciell chokladbutik BELYZIUM som inte skulle ligga speciellt långt från där vi bodde. Det var bara några tunnelbanestationer bort… men, väl där upptäckte vi att de inte öppnde förrän kl 14.00 på eftermiddagen. Hmm, vad gör vi nu … promenerade i kvarteret och upptäckte en mataffär med speciellt designade produkter och lokal prägel …som dessutom låg i ett gammalt garage … och som var omgjort till den nya trendiga butik Gourmet Garage Berlin.  

Känslan var att vi kunde hittat många fler ställen …. men, vi blev förtjusta i just dessa 😉

 

Marko & ägaren till butiken…

BELYZIUM Choklad

 

Restaurang Neni

Det hade börjat kurra i våra magar, så vi tog en taxi till kända 25Hour Hotell som ligger i Mitte.  Den kända restaurangen heter Neni,  som startades av fyra killar från Israel. Den ligger högst upp i hotellet som har delvis samma designer som svenska HOBO Hotell.

Olika desserter

 

BRLO BRWHOUSE

På resor vill ölfantaster besöka de bästa microbryggerierna, så vi var tvungna att besöka bryggeriet BRLO som är Berlin med härstämning från slaviska språket. Det är enkelt att hitta dit med  U-Bahn Gleisdreieck.

Vi testade deras ölprovningsplatta med 5 olika sorter…. samt en massa kanongoda matiga tillbehör till dessa 🙂 Förutom att kvaliten är hög, kändes deras rekommendationer helt klockrena och ofta mitt i prick 🙂

 

 

Foto: Petra Nordin

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.