Göteborg, Mat&Dryck

FORSSÉN & ÖBERG– Champagne Bar!

23 november, 2016

dsc_0663

Efter lite råd från några bekanta som bor i Göteborg blev vi rekommenderade att besöka en unik Champagnebar mitt i Göteborg. Vi hittade champagnebaren på en supermysig innergård med uteservering. Baren ligger på Kyrkogatan 13 som är en tvärgata från Magasinsgatan. Gatan som dessutom är en av Göteborgs mest kända restauranggata, där många coola ställen ligger. Till Forssen och Öberg champagnebar kommer en härligt blandad publik. Kunskaperna om champagne är mycket hög. Både hos ställets trevliga personal och bland gästerna som ser till att det råder en avslappnad atmosfär. Inget vinsnobberi här inte!

Ställets kännetecken är mousserande från Champagne, men av mycket små och speciellt utvalda vingårdar. Genomgående tema är hantverksmässigt tillverkad och småskaliga producenter. Efter en snabb titt på vinlistan (som ständigt ändras) är det stor chans att man lär sig något nytt om detta fantastiska franska vindistrikt.

 

     Supertrevlig innergård…

Så nära hantverkschampagne man kan komma. Till detta kan kan du frossa i ostar & charkuterier, löjromstoast eller ett och annat ostron från Grebbestad.

       Charkbricka – Foto Jonathan Fernström  

        Löjromtoast- Foto Alfred Johansson                                               

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.