Mat&Dryck, Tallinn

Tips på bra restauranger & barer i Tallinn!

6 november, 2019

Tallinn är verkligen ett matmecka. Efter ett av mina besök för ett par år sedan förstod jag exakt hur bra Tallin verkligen är. När jag nu begav mig till Tallinn igen med min väninna visste jag att vi inte skulle bli besviken. Tallinns kockar och restauranger skulle komma att erbjuda smakupplevelser utöver det vanliga. Här äts och dricks det gott, utan känslan att lägga ut en hel förmögenhet. Både jag och min väninna var väldigt nöjda med allt. Här kommer några utvalda exempel:

Kaks Kooka

I Tallinns coolaste och trendigaste shoppingområde Rotermann city hittar man restaurangen Kaks Kooka. Den är lillebror till en av Tallinns bästa restauranger restaurant Ö. De båda ställena ligger vägg i vägg med varandra. Kaks Kooka betyder två kockar och kockarna som driver dessa är Ranno Paukson och Martin Meikas. Restaurangen är inredd i nordiska färger och kännetecknande för miljön är enkelhet. Man får mer känslan att man sitter hemma i någons kök.

På just Kaks Kooka serverar de enklare och lite mindre pretentiöst än i sin huvudrestaurangen Ö. Maten är vällagad med inspiration från Asien.

Jag och mitt sällskap delade på en ostbricka med lokala ostar, därefter får vi in våra huvudrätter.  Valet föll på ramen à la Kaks Kokka med risnudlar, rökt fläsk och wakame. Därtill svarta ångkokta bröd (bao) med slow-cooked kyckling, grönsaker, riven ost och en massa koriander. Inte vad jag hade väntat mig, när jag beställde. Men, maten var grymt god! Till detta blev den en estnisk mikroöl.

Kaks kokka, Mere puiestee 6E, 10111 Tallinn, Estland

Rae Meierei

Rae Meierei är nog den restaurang som blev min favorit under resan till Tallinn… Kanske för att jag är en riktig ostfantast.  Restaurangen har en egen ostfabrik där de gör gudomliga ostar som mozzarella med varierande mjukhet. Dessutom straciatellaost, burrata, ricotta och halloumi för bakning. Du kan även köpa med dig ost från restaurangen. För att hinna med så många ställen som möjligt under vår resa så intog vi vår förrätt här och huvudrätten på en annan restaurang. Kanske en miss, men planering är a och o vid upplevelseresor. Med facit i hand kanske vi borde ha intagit huvudrätten här… 

Restaurangen har en unik industriell inredning med tonvikt på absolut varje detalj. Med olika spännande armaturer och intressanta detaljer från ägarens  många resor har de skapat en mysig atmosfär. Du hittar detta ställe i gamla stan.

Rae Meierei, Dunkri 5, 10123 Tallinn, Estland

Manna La Rosa

Manna La Rosa är känd för sin lite smått galna inredning och ligger i ett gammalt apotek. Manna La Rosa är ett perfekt ställe för en lunch eller middag med vänner. Går också bra att bara ‘droppa in’ och njuta av några utmärkta cocktails.

Manna La Rosa, Vana-Viru 15, 10111 Tallinn, Estland

Nok Nok

Thailändsk mat i exotisk miljö kan aldrig bli fel. Nok Nok serverar autentisk thailändsk mat med hög klass  på ett sätt och stil som är traditionell för thailändarna. Nok Nok har många olika rum och du kan även få ett chambre séparée om ni är ett lite större sällskap och vill sitta lite avskilt. Du kan även ta en matlagningskurs i det thailändska köket vilket många företag eller kompisgäng gör regelbundet.

Vi passade på att ta en lunch här innan vi skulle med båten tillbaks till Stockholm. Maten var grym och med denna kvaliten är det bra lunchpriser. Vi åt en trerätters och betalade 15 EUR per pp.

Nok Nok, Vana-Posti 7, 10146 Tallinn, Estland ( Ligger vägg i vägg med Parrot Mini Bar)

Parrot Minibar

Parrot Mini Bar tar sin inspiration från Amazonas regnskogar. När man kliver in i matsalen möts man av en stor bur med papegojor. Stället är mysigt och ombonat med supertrevlig personal. Just denna kväll var det fullt när vi dök upp. Trots det lyckades vi få ett bord precis vid ingången. Visade sig att det var en lugn och skön plats att sitta på. Nästa gång jag besöker Tallinn skall jag definitivt gå hit och äta middag då deras koncept är att serva olika små sliders. De gör även supergoda drinkar och cocktails.

Parrot Mini Bar Vana-Posti 7,10146 Tallinn, Estlann ( Ligger vägg i vägg med Nok Nok)

Whisper Sister

Speakeasy-baren Whisper Sister är en dold liten pärla i hjärtat av Tallinn. Baren kan vara lite svår att hitta, då det inte finns någon skylt utanför och man måste ringa ett telefonnummer som står på en skylt. Har du tur kan du få komma in om det inte som oftast är fullt. Baren är inspirerad från 20-talets New York och Chicago och det genomsyrar hela inredningen och atmosfären.

 

Whisper Sister har en gedigen cocktail-meny. Hittar du mot förmodan ingen drink som du är sugen på, kan deras bartender alltid överraska dig med en god cocktail.

Whisper Sister, Pärnu mnt.12, 10146 Tallinn

Har du någon favorit restaurang eller bar i Tallinn?
Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

16 Kommentarer

 • Reply Jennysvardag 6 november, 2019 at 07:46

  Wow, vilken matresa det går att göra i Tallinn. Vilka häftiga restauranger som du hittar till. Tycker att du beskriver alla restauranger så bra så jag blir sugen på att beska alla om jag skulle åka till Tallinn 🙂

  • Reply Petra Nordin 6 november, 2019 at 07:50

   Tack snälla:-) Du kommer inte att bli besviken om du åker dit! Tallinn är en fantastisk liten stad med bra restauranger mm. Och här har jag bara hunnit med en liten del av utbudet som finns.

 • Reply Paulina 6 november, 2019 at 08:15

  Wow vilken resa. Hört så mycket om tallin. Alltid vilja åkt dit och vill ju bara åka ditt ännu mera nu efter detta inlägg lixom ??

 • Reply Evahle - en blogg om psykisk hälsa 6 november, 2019 at 10:31

  Såg verkligen ut att vara god mat 🙂 Kul när man hittar såna ställen som man blir nöjd med

 • Reply Ullie 6 november, 2019 at 12:03

  Nej men oj va gott allt såg ut
  Har aldrig varit där men mumms säger ja bara

 • Reply Snabela 6 november, 2019 at 15:11

  Vad gott maten ser ut på bilderna. Och restaurangerna låter otroligt mysiga när du beskriver dom. Om jag ska besöka den staden så ska jag besöka nån av dom ställena.

 • Reply Elin 6 november, 2019 at 16:27

  Oj så gott det ser ut. Varit i Tallinn men vi hann inte äta nåt. Va bara där några timmar under en kryssningsvecka. Roligt att se sig om lite

 • Reply Jessica 6 november, 2019 at 19:46

  Va roligt så många tips, själv har ja aldrig varit i Estland, men ja är galet oberest också ??

 • Reply Amanda 6 november, 2019 at 20:06

  wow vilken underbar resa har hört så mycket gott om deras pitzzor 🙂

 • Reply Jenny 6 november, 2019 at 20:37

  Men wow va underbart det såg ut,
  När jag tänker tallin så tänker jag på typ köttsoppa och potatis… haha.. tänk så fel man kan ha! De där maträtterna ser ju fantastiska ut!!!
  MUMS!!!

  Har aldrig varit i Tallin men får nog ta mig en tripp dit någon gång!

  Kram kram

 • Reply Jennifer 6 november, 2019 at 23:06

  Allt ser verkligen riktigt gott ut!! Hade varit roligt att resa dit, men vi får se vad framtiden har att erbjuda! 🙂

 • Reply Amanda 7 november, 2019 at 01:21

  Jag blir alltid så sugen på att resa och mat när jag läser din blogg. Ostarna såg ju jättegoda ut, jag är också en liten ostfanatiker så hade älskat den tallriken 🙂

 • Reply Mina 7 november, 2019 at 07:37

  Mat är inte det första man tänker på när man pratar om Tallin men oj vilka härlig ställen. Tallin är en fin stad och jag har varit där några gånger men aldrig besökt dessa ställen. Tack för tipsen till nästa resa ❤

 • Reply Anniva 7 november, 2019 at 12:36

  Har du varit i Prag? Går det att jämföra matkulturen de städerna emellan? 🙂
  Men jisses vad jag blev hungrig. Inte ätit lunch ännu och du frestar mig!

 • Reply Eva/ Leva som Eva 8 november, 2019 at 11:28

  Bra tips! Måste åka dit igen 🙂 Kaks Kokka var jag också på, gillade även Vegan Restoran i gamla stan. Och pannkakspuben!

 • Reply Ditte 9 november, 2019 at 19:00

  Vad roligt att få så många “nya” tips på restauranger och barer i Tallin. Ska helt klart testa ett par vid nästa besök. “Kaks Koski” har jag dock besökt. Härliga bilder.

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.