Linköping, Resor

Scandic Hotell City Linköping

7 maj, 2016

Scandic-Linkoping-City-Facade

 

Under ett par veckor har jag bott och arbetat i Linköping. En stad som verkligen överraskat positivt. I ett senare inlägg kommer jag att skriva mer om denna stad. Det blir både restaurangtips och utflyktsmål mm. Men, nu till min upplevelse av hotellet jag bott på en längre tid. Scandic i Linköping ligger avskilt från stadens centrum. Trots läget intill ån känns det mycket centralt. Det tar inte mer än 2 minuter till torget och stadens absoluta centrum. På kvällarna har jag både promenerat och sprungit utmed Stångån. Scandic har dessutom gratis utlåning av cyklar och det har jag lånat flera gånger för att se staden från sadeln.

Hotellet har fyra stjärnor och mycket trevlig personal. Scandics känsla för ljusa material och färger har här fått komma fram extra mycket. Hotellet har stora fönster mot vattendrag och man skymtar Linköpings Centralstation tvärs över ån.

För den stressade affärsresenären har restaurangen full service och öppet till 23.00. Det ända undantaget är söndagen då den är stängd mest hela dagen. Bland olika internationella rätter vill jag speciellt nämna den fantastiska Ceasar-Salladen som nog slår alla de jag provat tidigare. En verklig upplevelse och överraskande god.

Receptionen

Receptionen

Mitt andra hem i några veckor!

Mitt andra hem i några veckor!

Frukostmatsalen

Frukostmatsalen

Terassen som vätter mot stångån

Terassen som vätter mot stångån

 

Alla bilder är pressbilder från Scandic

 

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  • Reply LinA 7 maj, 2016 at 07:37

    Åh fint hotell 🙂

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.