Mat&Dryck, Stockholm

Jim & Jacob! Schysst kvarterskrog i Vasastan.

5 maj, 2016

Ibland blir man så där härligt överraskad. Min fästman hade gått förbi nått ställe, inte långt hemifrån och nämnt det för mig i förbigående. Ett ställe som är schysst, enkelt och ungdomligt designat hade fastnat i hans minne. Påminde lite om de alternativa ställen som vi hängt en del på i Serbiens huvudstad Belgrad. Vi testade spontant att få bord påväg hem efter jobbet igår. Inte hade vi väntat oss att känslan av serbiska Zaplet 2.0 möter liten version av Belgradpärlan Homa samt att vi fann detta i hemmakvarteret.

Menyn består av små rätter till mycket rimliga priser. Vi tog tre stycken per person och alla var både goda och minnesvärda. Om jag måste välja var det short ribs på oxfile och vit sparris förutom rabarberdesserten som var de mest överraskande goda. Men, precis allt inklusive val av dryck satt riktigt fint påväg hem efter jobbet. Vi serverades IPA från mikrobryggeri i Belgien och sedan svenska Design Brew från Danderyd. Förutom mikro-bryggd även en riktigt välbalanserad mineralisk tysk Riesling. Dessutom tror vi att vi upptäckt denna pärla precis innan alla andra gör det till sitt. Jim och Jacob har funnits på Surbrunnsgatan sedan 10 månader tillbaka. Kan inte tänka mig att det blir lätt att hitta bord där framöver. Vi satt vid baren och hade bra översikt över de andra gästerna och gatan utanför. Roligt att det är blandat klientel och att de inte är invaderade av de foodies som annars dras till liknande ställen.

 

Tonfisk på salldsbädd

Tonfisk på salldsbädd

Short ribs på oxfile

Oxtartar

 

Rabarberdessert

 

DSCN8559

 

Full fart i baren!

Full fart i baren!

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.