Resor, Tyskland

Sevärdheter i Füssen!

19 juli, 2018

När jag äntligen hade landat i den charmiga staden Füssen, ca 1 timme från Memmingens flygplats checkade jag in på mysiga Hotel Sommer.  Åt en sen lunch innan jag begav mig till stan, ca 20 min promenadavstånd.

Füssen är en gammal charmig medeltida stad med mycket historia. Belägen i södra Bayern nära gränsen till Österrike. Den ligger längs den så kallade Romantiska vägen som är en tysk bilrutt som går genom små vackra orter med många sevärdheter. Det finns många historiska byggnader och gamla stadsmurar. Många små mysiga kafeer och en hel del restauranger. Mysigt att strosa runt i gränderna för att upptäcka ett litet torg eller någor mysigt kafée.

Hohes Schloss

På en kulle högt över staden Fussen så ligger Hohes Schloss ( Höga slottet) Från början så var slottet sommarboende för prins-biskoparna i Augsburg. Idag så är slottet det ett konstgalleri.

Vart man än står i stan så ser man Hohes Schloss över staden

 

St Mang kyrka

 

Kyrkan är den största och den mest imponerade barockkyrkoran i Füssen

St Mang Abbey

 

Klostret St Mang byggdes av arkitekten Johann Jakob Herkomer på 1700-talet. Ett av museets höjdpunkter är klostrets storslagna barocksalar.

Mysiga gränder och torg

 

Mysigt att strosa runt i gränderna för att upptäcka ett litet torg eller någor mysigt kafée.

Alpsee

Alpsee ligger vackert precis nedanför slottet Hohenschwangau. Sjön har en 5 kilometer lång strand. Det finns flera vandringsleder i närheten av sjön. Man kan hyra bårar och runt sjön eller bara ta ett bad.

 

Slottet Hohenschwangau

Slottet Hohenschwangau var det bayerska kungaparets sommarresidens och här bodde Ludwig II till stor del av sin ungdomstid. Slottet ligget mitt emot Neuschwanstein Slottet ses som förebilden för Disneys Törnrosaslott.

Neuschwanstein Slott syns i bakgrunden

Skall man besöka båda slotten så är min rekommendation att du tar god tid på dig och gör detta till en heldagsutflykt. Tyvärr så han jag bara med att besöka det ena slottet pga av lite tidsbrist. Så därför har jag ett skäl till att åka tillbaka…

Lechfall

Under medeltiden flyttades varor, takbjälkar mm nedströms på Donau. Idag används floden främst för enenergiproduktion.

Detta inlägg är ett samarbete med Allgäu GmbH. Som vanligt är tankar och åsikter mina egna.
Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

11 Kommentarer

 • Reply dianasdrömmar 19 juli, 2018 at 07:52

  Vilken charmig stad, ser underbart ut kram Diana

 • Reply Martina 19 juli, 2018 at 13:24

  Wow vilka fantastiska bilder och vilket ställe! Så roligt att kika in hos dig då man alltid får se något nytt 🙂 Fortsätt med det du gör 🙂

 • Reply Angelique 19 juli, 2018 at 14:27

  Oj vad mysigt det ser ut 🙂

 • Reply Rebecka 19 juli, 2018 at 21:50

  Om du visste hur avis jag är nu, vill också besöka, Österrike, Belgien och självaste Tyskland då jag har en del av mina rötter därifrån. Min mamma är född I Düsseldorf i Tyskland men blev adopterad till Sverige vid två års ålder.

 • Reply - E 20 juli, 2018 at 01:44

  Oh my goddess, vilket intressant inlägg och så fantastiska foton ?? jag är så barnsligt löjligt avundsjuk på dig nu❣ Bayern och Österrike vill jag besöka eftersom kejsarinnan Elisabeth/Sissi levde där❤

 • Reply ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 20 juli, 2018 at 18:47

  Vilken charmig plats :). Gillar sånt där med historia och sedan blir jag alltid lite extra glad när man dessutom får se med bild och ord som berättar om platsen :). Skulle faktiskt gärna vilja resa mera finns så många vackra platser i vår blåa runda planet 🙂

 • Reply Johan | grattisvarlden.se 23 juli, 2018 at 09:21

  Füssen är en härlig stad med mycket historia. Jag var där för några år sedan under en genomresa så jag hann aldrig se så mycket. Men nu blir det garanterat en resa dit senare i sommar.

 • Reply Sara 23 juli, 2018 at 10:29

  Oh, så ressugen jag blev nu! Har läst om Romantiska vägen för länge sen; tack för att du påminner mig om den! Och du – fantastiska bilder!

 • Reply Ewaluvan 23 juli, 2018 at 10:37

  Fina och inspirerande bilder!

 • Reply Liniz Travel 23 juli, 2018 at 13:18

  Åh det ser riktigt vackert ut:) dit vill jag någon gång i livet! Kramar

 • Reply Liniz Travel 23 juli, 2018 at 13:18

  Ha en skön sommar kram

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.