Event, Livsstil, Skönhet

Stockholm Beauty Week 2021

5 oktober, 2021

Årets höjdpunkt Stockholm Beauty Week är över för i år. Så glad att jag kunde gå på årets mässa, då jag missade mässan förra året.

I år arrangerades mässan på pampiga gamla Norra Latin, som ligger intill Drottninggatan centralt och bra…

Mässan brukar alltid inledas med en gemensam pressfrukost för bloggare och journalister. Men med tanke på att det fortfarande är pandemi, så har man valt att inte utföra detta tillsammans.

Så kul att träffa på både kända och nya märken och produkter. Det var en hel del lanseringar under mässdagarna. Nytt för i år är att mässan varade under två dagar istället för tre, men med generösa öppettider.

Mässan är inne på sitt åttonde år och den bara växer och blir större för varje år. Detta tack vare den fantastiske arrangören Maria Forssén med crew!

Stockholm Beauty Week är mötesplatsen för alla som gillar skönhet. Det var många intressanta och väletablerade utställare, men även mindre start-ups!

 

Jag började dagen med att medverka på presslunch för Sweden Eco for Men.

Sweden Eco for Men

Sweden Eco for Men är en ekologisk hudvårdsserie som gör ett samarbete med Tony Irving. ‘

Sweden Eco – Skincare for men är hudvård för den medvetne mannen.”

På dagens presslunch presenterades deras nya produkt: Beard and Face oil. En exklusiv skägg-och ansiktsolja som mjukgör skägget och har en vårdande effekt på huden.

Tony Irving berättade om sin egen resa  inom skönhet från det han var dansare i unga år.

Shampo for hair and body

Vegansk rakborste

 

Parfymhuset Jimmy Boyd

Märket Jimmy Boyd är parfymer från Barcelona i tredje generation. Jimmy är otroligt charmig och passionerad när han beskriver sina biodynamiska colognes med naturligt innehåll. Parfymhuset har skapat doftkollektionen Eau de Cologne Bio-dynamic Collection, som består av sju olika dofter.

 

Jimmy Boyd in action 

– Orange Blossom – Feeling Good

– Lavender – Love Provence

– Lemon and Rose – Smart Energy

– Verbena – Good Vibrations

– Spring Rain Water – Sparkling Rain

– Wild Roses – Living Love

– Forest – Mother Earth

Mina favoriter är Verbena – Good Vibrations och Spring Rain Water. Köpte med mig hem duscholjan Verbena – Good Vibrations

Me Anima

Alltid lika kul att träffa fina Katties Åkesson som driver MeAnima som är ett ekologiskt hudvårdsmärke. Har provat några av hennes produkter sedan tidigare med bra resultat. Men denna gång fick jag en liten sneak peak på Gua Sha massage som är en traditionell kinesisk medicin som stimulerar muskulaturen och cellförnyelsen. Riktigt Spännande!

Har redan bokat in mig på en behandling 🙂

 

Herb Hub

Träffade Lena som driver Herb Hub Sweden. Ett hårvårdsmäke som är både ekologiskt och veganskt. Vi hade ett långt samtal om hårvåd, då jag har psoriassis och tycker att det är svårt att hitta bra hårvårdsprodukter. Deras hårvårdsserie har en bas av olja och örter och kommer i fyra olika variationer av näringsrika och vårdande ingredienser. Daggkåpa & Citrus, Mynta & Kokos, Ros & Malva och Nässla & Ricin. Fick med mig deras shampo och balsam som jag ännu har hunnit prova. Köpte med mig hem deras massageborste. Har använt den varje kväll sedan jag köpte den. Helt ljuvlig och hoppas nu på underverk för min psoriasis.

 

 

Massageborste i trä utvecklad för att få igång blodcirkulationen i skalpen…

Cosmopharma

Bolget drivs av mor och dotter och samtliga deras produkter är veganska och svensktillverkade. Produkterans främsta uppgift är att ge din  hud och hår fukt och näring för att må bra och få en härlig glow. Detta märke var helt nytt för mig. De driver även en egen butik i Kungsängen där de bl a säljer doftljus, doftpinnar, ljus mm.
Deras Whipped Shea Butter har desutom vunnit en Oscar för årets bästa multiprodukt 2021 i Aftonblandet. Skönhetsredaktörernas egna Oscarsgala för skönhet. Produkten finns i tre olika dofter och skall passa alla hudtyper.

 

Aqua Gustus

Aqua Gustus – Naturlig smaksättning för stilla- och bubbelvatten. Det var första gången jag hörde talas om detta och blev genast nyfiken då jag älskar smaksatt vatten.

Deras smaksättningar består av rena råvaror från frukt, bär, blommor och örter – inga onödiga tillsatser.

 

Här följer ett axplock av alla utställare

Foto: Petra Nordin (PellasInspiration)
Pressbild: Aqua Agustus

Du kanske också gillar

3 Kommentarer

 • Reply Gun Persson 10 oktober, 2021 at 13:46

  Så mycket skönhet!

  • Reply Petra Nordin 10 oktober, 2021 at 14:04

   Fanns så mycket att se och prova på… Många roliga märken och produketer som jag inte kände till sedan tidigare 🙂

 • Reply Madde 23 oktober, 2021 at 09:28

  Läste om fler som varit där. Alla tyckte det var så bra, synd man bor på andra sidan av landet, annars hade jag gärna besökt det.

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.