Event, Grekland, Livsstil

Presentation av västra Makedonien och centrala Grekland.

20 oktober, 2020

Älskade Grekland! Det är ett tag sedan jag besökte detta vackra land! Grekland har något för alla. De grekiska vackra öarna, havet …men också berg, spaanläggningar och inte minst skidåkning.

Varje gång jag besökt Grekland blir jag mer och mer förälskad i dess skönhet. Vet att många älskar att besöka öarna, men jag har verkligen fastnat för fastlandet. Grekiska fastlandet har så mycket variation att erbjuda. Min favorit just nu är Hallkidiki. Men har så mycket mer att utforska av landet. Längtar tills pandemin är över så att jag äntligen får resa igen!

Härom dagen var jag på en presentation av västra Makedonien och centrala Grekland. Där lyftes den vackra naturen och alla möjligheter till spaupplevelser i Loutrika. SPAt andas lite av storstadskänsla fast på en lite mindre yta. Loutrika är också känt för sina källor med sällsynta kombinationer av terapeutiska bad. För mig som har psoriasis skulle dessa bad vara gudomliga!

Centrala Grekland och västra makedonien erbjuder också vackra vandringsleder och många skidorter. Grekland är ett ganska otippat land gällande skidåkning, men är verkligen på frammarsch. Den Grekiska skidsäsongen börjar i mitten av av december och pågår ända fram till april.  Arachova är en liten pittoresk by som ligger vid foten av berget Mt. Parnassos´. Det är en stor favorit bland många skidälskare samt även hos förstagångsbesökare som vill njuta och koppla av i en bergsby. Du tar dig lätt till dessa anläggningar från Athen.

Pavlos Mourmas från Grekiska statens turistbyrå håller i kvällens presentation

Eventet var i mindre format och kändes intimt med få inbjudna av Grekiska Turisbyrån. De som var med på eventet var bl a Alexandra Pascalidou, Maria Molin och  Jill johnsson som båda har skrivit kokboken Jill & Marias taverna. Där beskriver de sin kärlek till Kreta och den grekiska maten.

Pavlos Mourmas, Melina Pascalidou, Maria Molin, Alexandra Pascalidou, Bobby Ljunggren och Jill Johnson.

Det bjöds på god mat och dryck på Mykanos Taverna som ligger vid St:Eriksplan.

Tack Grekiska Statens Turistbyrå för att jag fick medverka på detta event.

Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  • Reply dianasdrömmar 16 maj, 2021 at 16:40

    Älskar grekland kram

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.