Grekland, Halkidiki, Mat&Dryck

Marianna Vineleaves Eklogisk vinbladsodling i norra Grekland!

11 februari, 2020

Lite bortanför de vanliga turistvägarna hittade vi alltså till Marianna Vineleaves. Ett familjeföretag som gör en unik produkt av bladen från de ekologiska vinrankorna.

Jag & Marko vid vinodlingen 

Marianna vineleaves är unika då familjeföretaget marknadsför bladen och allt som har med vinblad att göra. Familjeföretaget har producerat ekologiskt med kärlek och omsorg i mer än 15 år. Allt sker i det äldre familjehuset i byn Nea Gonia. Mariannes har flera produkter med vinblad. Allt görs för hand med värdefullt stöd och hjälp av maken Dimitris och de två sönerna Pangalos och Thanasis.

Sakis Kaksakis vid vinodlingarna

För att göra den perfekta produkten har man tagit den långa vägen.  Företaget har inte alltid valt den lätta kursen. Men, nu kan man garantera traditionella, ekologiska och – viktigast av allt – rena produkter. Något som började från kärleken till traditionella smaker, är numera Mariannes huvudsakliga verksamhet. Man har fortsatt att med samma kärlek och omsorg, som man tillgodosåg familjen vännerna nu ger man till kunderna.

Dagsfärska vinbladdolmades med färskost och en massa färsk dill

I Nea Gonia kan man besöka vingården och se hur tillverkningen går till. Man kan se hela deras labb samt naturligtvis ta del av kulturen som resulterar i högsta kvalitet på ekologiska varor. Halva upplevelsen minst, är den enorma gästfriheten!

Marianna Kazakis

Ett litet axplock av deras produkter

Vinbladet plockas och på några timmar bevaras de färska i burkar med saltlake och pastöriserade.

Firade min födelsedag i Grekland och blev ordentligt firad med tårta  och deras egen producerade Tsipouro.

Summa summarum är det inte sista gången vi väljer att leta oss utanför de vanliga turistorterna. Där det finns mindre turister kan man hitta många upplevelser som är något alldeles extra. Gästfriheten är också både äkta och uppriktig. Vi kommer tillbaka!!

Du kanske också gillar

15 Kommentarer

 • Reply Hannas krypin 11 februari, 2020 at 12:00

  Vad nyfiken jag blev på vilka produkter de tillverkar, tänkte att det måste vara dolmas bland annat. Jag har bara ätit arabiska dolmades. Undrar om de smakar annorlunda jämfört med de grekiska. Det ser verkligen ut som ett trevligt besök.

 • Reply Gun Persson Jerosimic 11 februari, 2020 at 12:03

  Resan Du gjorde till Grekland verkar vara en fantastisk upplevelse.

 • Reply TwinMom.se 11 februari, 2020 at 14:47

  Så spännande att läsa! Hade så gärna besökt en vingård. Vad roligt att dom använder bladen också, lät jättegott med vinbladsdolmar!

 • Reply Jennysvardag 11 februari, 2020 at 14:49

  Wow, vilka häftiga ställen som ni hittar till med vingårdar och alla resturanger. Jag kan förstå att man hittar väldigt mycket spännande när man inte går i turistfällorna.

 • Reply Therese 11 februari, 2020 at 18:23

  Åhh det där såg så gott ut vinbladsdolmar äter jag bara när mannens mamma är i Sverige =). Vilka härliga ställen som ni hittar =)

 • Reply ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ 11 februari, 2020 at 21:11

  Så härligt det låter, sen ser det gott ut också. Får erkänna att jag bara ätit dolmar en gång, av min turkiska vän det var riktigt gott. Men vet ej om det var vinblad eller något annat :).

 • Reply Rebecca 11 februari, 2020 at 21:17

  Låter som en spännande resa, kul att ni väljer att åka utanför de typiska turistområdena!
  Och vilket ställe, roligt att de tar tillvara på bladen på detta sätt.

 • Reply Moa Larsson 11 februari, 2020 at 22:18

  Det är ju himla fint när man kan hitta det som inte är så turistigt, och det är dessutom väldigt väldigt vackert att det är familjeägt. Jag kollar på dina bilder och drömmer mig bort från ett regnigt Västerås.

 • Reply charlottelinden.se 12 februari, 2020 at 00:29

  Åh, så vackert det både låter och ser ut! Jag har aldrig besökt en vingård men hade väldigt gärna gjort. Dock dricker jag inte vin så det kanske dödar lite av charmen? Haha 🙂

 • Reply jessica 12 februari, 2020 at 02:58

  men åh va mysigt det låter aldrig besökt något sånt ställe , men såg ju så mysigt ut att bara vistas i den där miljön liksom ??

 • Reply Natascha 12 februari, 2020 at 13:01

  Vilken härlig resa du verkar ha varit på❤️ min dröm är ju helt klart att åka någonstans och uppleva landat /ställer utanför “turistgränser”. Men det får bli när man inte reser med småbarn

 • Reply Annica 12 februari, 2020 at 16:18

  Ser riktigt härligt ut, och det låter också härligt.. Att ha ett sådant där familjeföretag.. Inte alltid lätt kanske men.. Oj så gott det verkar!

 • Reply Paulina 10 mars, 2020 at 15:03

  Åhh vad roligt. Det är en dröm. Ser så fint ut ?

 • Reply Amanda 11 mars, 2020 at 07:44

  Låter som en helt otrolig resa ser otroligt fint ut skulle lätt kunna åka på ett besök där fina bilder du delar med dej av ❤️

  • Reply Petra Nordin 23 mars, 2020 at 08:19

   Tack Amanda! Gillar verkligen att hitta små guldkorn när jag är ute och reser… Finns så mycket att upptäcka där ute..

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.