Event, Mat&Dryck

Signed by nature- Hållbar köttproduktion

30 januari, 2020

Häromkvällen var jag inbjuden till ett event på Söder där get- och fårkött stod i fokus. Signed by nature som är en del av ett informationsprogram gällande europeisk hållbar uppfödning av getter och får. Uppfödningen av detta sker i Grekland, Tyskland och Sverige. Då jag inte har varit en fan av detta kött har jag fått lära mig att uppskatta det till fullo. Nu äter jag med nöje både lamm- och getkött. Senaste gången jag åt underbart getkött var när jag besökte Halkidki i somras. Blev ‘reejält’ positivt överraskad.

 Uppfödningen av djur är en av flera viktiga och avgörande delar för samarbetet inom Europeiska unionen. Lokal uppfödning är en viktig del  i samarbetet och avgörande för att hålla livsmedelsproduktionssystemet levande. Dessutom skydda miljön, vilket bringar högt värde på verksamhet inom en av ekonomin viktigaste sektorer.

 

HE Mr Ambassador Andreas Fryganas hälsade alla välkomna till kvällens event.

Menyn

Det bjöds på en avsmakningsmeny bestående av lamm och get tillagat på flera olika sätt. Sedan även korvar, tartar på getkött, prosciutto på get mm. Det var en mycket speciellt komponerad meny med olika smaker som kombinerades väl.

Under kvällen fick vi en inblick i hur viktigt det är med hållbar produktion. Det säger sig själv att produkterna dessutom håller hög kvalitet. Men, att både dessa ideer och produktionssätt gynnar den kulturella rikedomen hade jag personligen inte så bra koll på. Det ger också ett positivt avtryck då naturresurser används effektivt.

Till förrätt fick vi en spännande cappociono gjord på benmärgen från get.

Första tallriken består av korv, tartar , burgare mm

Till all den goda maten så måste det ju även vara något gott i glaset…

Gott rött vin från Grekland är aldrig fel, detta vin finns i systembolagets beställningssortiment.

En god måltid måste ju avslutas med en liten dessert, baklava med glass

Lite mingelbilder

Nicky Psychari från GrekiskaAmbassaden och Niko Kosmidis

Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

13 Kommentarer

 • Reply Lillan Kind 30 januari, 2020 at 18:20

  Så gott alltsammans ser ut!? Här i Sverige äter jag nästan aldrig lamm- eller getkött, men när jag var i Grekland hände det då och då. Rätt tillagat är det riktigt gott. Det här med hållbar uppfödning är något oerhört viktigt att värna om.

 • Reply Josse 30 januari, 2020 at 18:55

  Har aldrig provat Lamm eller getkött måste jag säga!
  Men de ser gott ut 😀

 • Reply charlottelinden.se 30 januari, 2020 at 19:39

  Spännande! Och viktigt med hållbar köttproduktion! Lamm tror jag att jag smakat någon gång eventuellt men aldrig get.

 • Reply Bylisa.se 30 januari, 2020 at 20:16

  Så intressant, och gott, det låter. Jag har svårt för lamm, äter det bara till påsk… lammkorv kan iofs vara gott ? Get låter spännande… vad påminner det om i smak?

 • Reply Snabela 30 januari, 2020 at 20:25

  Lamm är de enda jag har smakat en gång, det var rätt gott. Men get har jag inte smakat nån gång. Men skulle kunna tänka mig det.

 • Reply Madde 30 januari, 2020 at 20:40

  Lammkött har jag ätit och kan tycka om. Get tror jag aldrig att jag smakat, men det är säkert gott det med.

 • Reply ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ 30 januari, 2020 at 22:02

  Det där låter trevligt och så kul att kunna gå så där på ett event med fokus på mat :). Jag får väl erkänna att jag egentligen inte är så bra på mat även om det är gott så klart 🙂

 • Reply Moa Larsson 30 januari, 2020 at 22:22

  Men wow vilken häftig grej att få vara med om! Och snacka om ett ämne som verkligen ligger rätt i tiden. Och tack för att du delar med dig! ?

 • Reply Therese Carlsson 30 januari, 2020 at 22:49

  Lamm är gott om man gör det på rätt sätt . Kul att ni mingla =)ser ut som en härlig kväll ni hade =)

 • Reply jessica 31 januari, 2020 at 01:39

  kul med event, dock skulle jag nog aldrig villa äta get eller får haha ?❤

 • Reply amanda 31 januari, 2020 at 06:55

  vad roligt att gå på ett event 🙂 jag har inte ätit lammkött faktiskt någonsin

 • Reply Hanna - Hälsa och träningsglädje 31 januari, 2020 at 07:46

  Det låter verkligen som en hållbar produktion och med kött i hög kvalitet. Jag har aldrig ätit varken get eller lammkött. Har ärligt talat fördomar och tror att jag inte kommer gilla det. Men det är ju bara just fördomar. Ser ut som en trevlig kväll!

 • Reply Natascha 31 januari, 2020 at 10:26

  Ääääälskar lamm.. Om det är väl tillagad ? såg hur gott ut som helst.. Och efterrätt.. Vilket trevligt event

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.