Berlin, Livsstil, Mat&Dryck, Resor

Clärchens Ballhaus där tiden har stått stilla!

26 juli, 2017

Senare på kvällen …efter vår härliga cykeltur runt Berlin, gick vi till Clärchens Ballhaus. Det är en känd danslokal med restaurang belägen i Berlin. Närmare bestämt på Auguststrasse i det kulturminnesmärkta området Spandauer Vorstadt, stadsdel Mitte.  Deras lokal har sett likadan ut de senaste 80 åren. Inredd med träbord och bänkar samt gamla stolar, kan den upplevas som lite mer spartanskt än nödvändigt? Nästan så de ansträngt sig för mycket för att vara det där stället som attraherar folk med ….just det…inga förväntningar alls. Svårt att sätta fingret på exakt vad det är med detta ställe som fascinerar. Vi blev i vilket fall mycket väl bemötta och vi pratade med många stammissar under kvällen. Det kanske är det som är attraktionskraften för Clärchens Ballhaus? Att det finns mänsklig värme samt att stämningen inbjuder till att man kontaktar och blir kontaktad. Gränsen mellan att bli uppraggad och en väl avvägd flört är ju inte lätt att sätta fingret på. Men, som vissa skulle säga, det som händer i Berlin stannar i Berlin och stämningen är det som sagt inget fel på 🙂 …*ironi. Det dansas varje dag och just denna kvällen när vi besökte lokalen, så var det latinokväll. Kanske ingen jättefavo för någon av oss…Marko gillar mer gammaldags “BUGG” medans jag kan hyfsat dansa Saaaalsa 🙂 Ytterligare saker som händer är att man hittar många svenskar som man verkligen vill ha på ett sånt ställe…. vi sprang på favoriten sångaren Bo Sundström för Bo Kaspers Orkester…

Jag och Bo Sundström från Bo Kaspers orkester

Lokalen dagen efter….

Lokalen har sett likadan ut de senaste 80 åren…

Maten var rustik och påminde om en svensk skomakarlåda. Tror de flesta går dit för atmosfären, drinkarna och dansen..

Marko utanför Clärchens Ballhaus

De har en fantastisk trädgård som är lummig och mysig med alla vackra blommor

 

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.