Livsstil, Resor

Balkan är den nya trenden ….

23 april, 2017

Vintern i Stockholm är nu förhoppningsvis borta. Det blev ingen skidresa för mig till Serbien eller annat land på Balkan i år. Ni som följer bloggen vet att jag rekommenderat skidåkning på Balkan, närmare bestämt serbiska Kopaonik.  Balkan är den nya trenden anser jag och flera bloggkollegor. Så, med klassiskt svenskt vårväder utanför fönstret, smider jag därför nya planer för resor med blogg-kollegor samt journalister (sk Fam-Trip). Har fått en del förfrågningar om att arrangera resor för oss som skriver på egen portal eller frilansjournalister som säljer sitt material till olika redaktioner.

De mesta frågorna har haft någonting med landet Serbien att göra. Även om jag rest en del där…har jag nog rest ännu mer i södra Sverige, Danmark och Tyskland  (se länk) under det senaste året. Vi får se när företagen därifrån börjar höra av sig?

…tills dess är jag mycket glad över att förra sommaren ha hjälpt till med arrangemanget för ett serbiskt företag i södra Serbien. Kände mig både som arrangör för Fam-Tripen och lite som om jag vore anställd på event-bolag. Både roligt och lite annorlunda från vad jag annars arbetar med… Se Poolhäng

Visst är det kul när man blir tillfrågad och man känner att här kan jag verkligen bidra med kunskaper?Vissa frågor är lätta att svara på. Exempelvis frågar många vilka hotell de skall boka eller vilka restauranger de skall äta på…

Då gäller det att motfråga vad man gillar…för det finns ju så mycket olika saker att välja på, eller hur?

Kommer att skriva lite mer om hotell och restauranger jag har varit på tidigare. I nästa inlägg beskriver jag 4 lite olika hotell som alla lever upp till förväntningarna. Och..oavsett förväntningar så är dessa helt olika hotell, det man i Sverige kallar fyrstjärnig standard…läs de nästa inläggen och ni kommer att förstå vad jag menar.

Belgrad har länge varit listad hos Travellink, Ticket samt på Forex index som mycket prisvärd destination för city-break. Nya hotell har kommit till och konkurrensen mellan hotellen har höjts. Serbien blev också listad av Lonely Planet som landet att upptäcka 2017 och inte bara för att det är prisvärt. Det är just nu lite trendigt att sticka till Belgrad, en weekend eller mer… kanske göra en dagsutflykt norr eller söder om stan. Där finns både mikrobryggerier, vingårdar, kloster-retreat eller agro-tourismus. Resebyråerna är dock lite vilseledda av allt från Tripadvisor, gamla listningar i datasystemen osv. Efter att jag bott upprepade gånger på flera av de hotell jag kommer att skriva om, var det kul att jag på senaste Stockholm Travel Show fick frågan av blogg-kollegor; Vilka hotell jag rekommenderar? Hoppas jag kan ge svaret i flera kommande inlägg.

Mycket snart fler inlägg om standard, prisnivå samt service i gamla Jugoslaviens huvudstad Belgrad.

Bild: Pressbild från TOB Turistbyrån i Belgrad!

 

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.