Event, Mat&Dryck, Resor

Mallorca kväll på Siggesta Gård!

6 april, 2017

En vacker men småkylig kväll i mars besökte vi Siggesta Gård ute på Värmdö. Vi fick vara med på lanseringen av Bodega Ribas nya rosévin. Dessutom prova deras övriga viner bla Ribas Negre som är deras flaggskepp i vinsamlingen.

Pedro Ribas de Cabrera är förfader till den nuvarande ägarfamiljen. Sedan dess har vinet gjorts på Ca’n Ribas, och har vunnit erkännande år efter år. Idag drivs vingården av den kvinnliga vinmakaren Maria Antonia Oliver-Ribas tillsammans med hennes bror. Hon hade med sig vingårdens chefssommelier och de presenterade vinerna tillsammans. Man har gjort vin i över 300 år…

Bodega Ribas nya rosévin

Sylvia Otterman (sommelier) och Maria Antonia Oliver-Ribas

Det var verkligen kul och intressant att få höra deras resa och historia om vingården.

Det bjöds på en tapasbuffè till förrätt och till detta fick vi prova deras rosévin som de lanserade under kvällen. Till huvudrätt serverades det en fantastisk paella med en massa goda skaldjur, musslor och annat gott.

Magisk pallea med massor av skaldjur!

Lite mingelbilder!

I mitten Susanne Blomberg VD Siggesta Gård 

        Marija Bogdanovic och Priscilla Wiklund

Jag provar lite vin tillsammans med tjejerna från vingården

Yvonne Ekdahl och Birgitta Stubbing

Göran Avalon från Spirits of Avalon och Marko Persson

Till slut fick vi även en rundvandring på Siggesta gård. De har idag 29 rum för uthyrning, men håller på att bygga ytterligare några rum. Stilen är lantlig lyx med inslag av nordisk design. Det finns mycket att berätta om detta fantastiska ställe. Mer i ett senare inlägg.

Den sängen skulle inte jag tacka nej till att få tillbringa en helg i..

Snyggt badrum!

Gemensamt kök!

Tack Alm & Möller Pr och Event för en trevlig kväll på Siggesta Gård!

Foto: Frontbild pressbild! Alla andra bilder, om inget anges är fotade av Petra Nordin (Pellas Inspiration).

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.