Mat&Dryck, Resor

Afternoon tea på A.C Perch i Köpenhamn.

14 december, 2016

A.C Perch tehandel ligger på Kronprinsgarde 5 och är Köpenhamns äldsta tehandel. A.C Perch har funnits på samma adress sedan 1835 då butiken startades av Niels Brock Perch. Butiken har fortfarande samma inredning och utseende.  Hela butiken känns väldigt genuin och man möts av personal som bär tidsenliga kläder. Te vägs fortfarande på gamla stora mässingsvågar. Varorna kommer från hela världen. Trevligt bemötande och plus för karameller som bjuds varje gång man handlar. Tehandeln är väldigt populär och på helgerna är det långa köer. Så det gäller att komma i tid.

Jag upptäckte  A.C Perch tehandel av en slump, när jag strosade runt på Köpenhams gator för ett par månader sedan. Vid detta första besök inhandlades massa olika tesorter, både på lösvikt och påse. Dessutom upptäckte jag att de hade ett Tearoom som ligger på övervåningen i samma hus. För att komma dit måste man gå in via gården och porten bredvid butiken. I höstas hann jag tyvärr ej med något besök, eftersom jag var där med jobbet. Men nu kom tillfället att besöka just detta.

Vi hade åkt över till Köpenhamn över dagen och jag hade redan bestämt mig för att inhandla lite julklappar och te i butiken.  Eftersom det var lördag och jag ej hade bokat bord,  det är en  rekommendation  att göra det, kunde jag inte vara säker på att besöket skulle bli av. Ett så populärt ställe har ofta fullt. Så jag chansade på att få ett bord och till min stora glädje lyckades jag med det.

A.C Perch tearoom

Inredningen är skandinavisk ljus och har mycket av äldre detaljer blandad med modernare inredning och stilfull dansk design. Jag fick slå mig ner i det inre rummet med soffa och utsikt över större delen av lokalen. Gästerna är blandat med allt från unga par, tjejgäng, äldre damer som här verkar träffas mer än regelbundet. Det serverades både te och dessutom bubbel bland gästerna som njöt av nybakade scones eller snittar.

A.C Perch Tearoom

A.C Perch erbjuder över 150 olika tesorter, kakor, scones, snittar och bubbel. Jag tog deras klassiska meny som innehöll ett glas bubbel, några snittar, scones som serverades med en fantastik lemoncurd, färskost och sylt. Till detta drack jag även mitt favoritte White Temple som är ett vitt och fruktigt te.  Det är inte svårt att sitta i några timmar och bara njuta av atmosfären. Finna lugnet innan man fortsätter att utforska allt Köpenhamn har att erbjuda!

A.C Perch Tearoom Petra NordinSitter och njuter av ett glas champagne!

A.C Perch Tearoom

A.C Perch Tearoom

Det finns en hel del roligt att shoppa i butiken som ligger intill terummet. Köpte både te och burkar som blev en perfekt ‘gåbort’ present!

A.C Perch TeahandelFina teburkar som finns i flera olika färger och storlekar.

A.C Perch Tearoom TekannorVackra tekannor.

När ni besöker Köpenhamn är detta något att rekommendera…

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply Lena - gott för sjäen 17 december, 2016 at 15:36

  Vad kul att du hittade till mig så jag fick anledning att besöka dig 🙂 Vilken trevlig blogg du verkar ha. Hit kommer jag återvända.

  Vad mysigt med afternoon tea, och lite extra med champagne förstås! Och det där julbordet på Sjöfartshotellet ser fantastiskt ut. Vilken kul grej med att göra sill själv.

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Kram Lena

  • Reply Petra Nordin 18 december, 2016 at 20:31

   Tack snälla Lena! Du är så välkommen att följa bloggen 🙂

   Kan verkligen rekommendera A.C Perch om du besöker Köpenhamn, så mysigt och trevligt. Det var verkligen kul att prova på att
   lägga in sill eftersom det var första gången jag provade på detta.

   Kram /Petra

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.