Event, Mat&Dryck

Julbord på Sjöfartshotellet!

9 december, 2016

Härom kvällen gjorde vi ett besök på Scandic Sjöfartshotellet. När man bor i Stockholm får man ibland infall att semestra och uppleva sin egen stad. Denna gång lockade Scandic Sjöfartshotells julbord  lite extra.

Kvällen till ära så fick vi börja med att lägga in våran egen sill…

Det erbjöds alla möjliga ingredienser att lägga in sillen med, så det var bara att sätta igång att vara lite kreativ. Jag ville ha en lite mer het och kryddig sill, så min smaksättning blev chili, ingefära, fänkål mm. Marko tog lite mer traditionella smaker som rödlök, anis, citron och dill. Nu skall dessa stå och gotta till sig fram till jul. Väntar spännt på att få smaka dessa inläggningar. Det kommer en recension lite senare!!

Julbord scandic sjöfartshotellet -egen inläggning sill

Sjöfartshotellet är inte stort, men väldigt mysigt och har småstadshotellets personliga bemötande. Samtidigt ligger det i en unik del av Stockholm med utsikt mot Saltsjön och Söders höjder kring knuten. Efter att tidigare tagit en drink i baren, var detta vårt första tillfälle att testa restaurangen. Sjöfartshotellet överraskade oss med vissa saker som traditionellt inte finns på det svenska julbordet. Sillen var överraskande kryddad (asiatiskt) och därefter en hel del standardiserade svenska julrätter. Vi sköljde ner detta med både vin och öl från mindre hantverksproducerande märken.

Litet axplock av delikatesserna på julbordet som vi fick njuta av!

julbord scendic sjöfartshotellet

Julbord Scandic sjöfartshotellet

Julbord Scandic Sjöfartshotellet

Dessertbordet hade inte ett jätteutbud, men det som fanns var gott! Deras saffranspanacotta var fantastisk, tyvärr så kom den ej med på bild!
Julbord Scandic Sjöfartshotellet

 

Foto: Pellas Inspiration

Besöket gjordes i samband med Scandics medlemsprogram Scandic Friends!

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 9 december, 2016 at 15:21

  Kul att göra egen sill! Jag gillar julbord men de flesta i min närhet (typ kollegor) verkar ogilla julbord, då det brukar inte bli så många 😉

  • Reply Petra Nordin 14 december, 2016 at 07:36

   Helena! Det var kul att göra egen sill, skall bli spännande att smaka den till jul:-) Älskar julbord då man kan välja de rätter som är godast…

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.