Mat&Dryck, Saker i Sverige

Falbygdens Ost – Ostparadiset för alla ostälskare!

19 november, 2016

 

Vårt första stopp på vår roadtrip till Göteborg blev Falbygdens ost som ligger i Falköping. Alla som känner mig väl vet att jag älskar ost i alla dess former. Jag menar verkligen alla, även om grönmögelost nog är min absoluta favorit. Så detta var verkligen ett ställe för mig!  Falbygdens ost har restaurang, en stor butik och en osteria. I butiken säljs det småskaligt producerade ostar från hela världen. Det finns även ett stort sortiment av knäckebröd, marmelader, delikatesser och mycket annat smått och gott från lokala producenterna runt om i Sverige.

Falbygdens ost grundades 1878 och en av deras storsäljare och bästa hårdost är döpt efter detta årtal.  Osten 1878 är en hyllning till det år Falbygdens Ost grundades. 1878 är nog min absoluta favorit bland deras hårdostar. Den är mycket kraftfull smak men ändå nyanserad och elegant.

Från den 10 oktober fram till den 23 december så har de sin årliga julmarknad. Hit vallfärdar folk från när och fjärran för att uppleva denna stämning och handla ost,  delikatesser och julprydnader.

Själva inhandlade vi en hel del goda ostar och några presenter från julmarknaden. Tur att vi hade med oss kylväskan.

Falbygdens ost anordnar ost & dryckesprovning vilket skulle var kul att prova. Men, tyvärr så ligger ju Falköping lite väl långt från Stockholm. Det står dock högt på min att göra lista.

De har även en restaurang som serverar ost och -delikatessbuffé varje dag.  Tyvärr så hann vi ej med detta denna gång, men åker vi tillbaks så blir det definitivt ett besök även i denna…

Så har ni vägarna förbi Vänern/Vätternområdet så måste ni göra ett stopp här 🙂

 

Marko provsmakar lite ost 

Lokal producerad honung & dryck

Gamla fina burkar!

Lite fint julpynt från marknaden!

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 21 november, 2016 at 07:28

  Det där låter som ett stopp vi skulle gilla. Ost är väl ungefär det bästa som finns, ok nästan i alla fall 😉

  • Reply Pella 21 november, 2016 at 10:25

   Ni kommer inte att bli besvikan om ni åker dit 🙂 Jag & M skall tillbaks någongång för att avnjuta deras buffé 🙂

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.