Göteborg, Resor

Scandic Rubinen – Avenyn Göteborg!

18 november, 2016

I helgen så var jag och Marko en sväng till Göteborg där vi bland annat hälsade på min svärmor som bor I Göteborg!

Vi bodde på det Scandic hotell som ligger mitt på Avenyn. Så mer centralt är svårt att hitta. Fräscha och moderna hotellet Rubinen är nära till shopping, Liseberg och allt man kan önska sig. Hotellet går lite i Art Deco stil och känns tidsenligt och uppdaterat. Här har man tänkt efter och hittat ett lagom men mycket funktionellt alternativ till överdådiga lyxhotell. Fick ett mycket gott intryck vid ankomst och detta fortsatte under hela vår vistelse. Vi var i Göteborg mellan lördag och söndag.

dsc_0636         Snygg och stilren inredning i den mindre hotellobbyn! 

dsc_0726Rummet var litet men mysigt, går i art decostil 

dsc_0729Schysst takterass

dsc_0728

dsc_0747

Jag i baren på takterassen 

Deras takbar ligger på sjunde våningen och har en fantastik utsikt över takåsarna och paradgatan Avenyn. De serverar goda drinkar och öl från de lokala bryggerierna i Göteborg. Kan bara tänka mig hur mysigt det är att hänga här sommartid!

På hotellets restaurang och bar Ruby Delikatessen  serveras maträtter gjorda på lokala råvaror med en touch från det sydeuropeiska köket. Vi tog en drink och njöt av pulsen i baren. Man känner pulsen från Avenyn och gäster kommer och går oavsett om de bor på hotellet eller inte.

Frukostbuffén på hotellet överraskade verkligen positivt. Nog för att Scandic är kända för bra hotellfrukost, men både servering och upplägg får ett plus i kanten av mig. Dessutom kändes miljön med utsikt mot den annars livliga Avenyn inte speciellt stressig. Bra utbud av glutenfria, veganska samt vegetariska alternativ fanns det också.

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Reply Fantasy Dining 18 november, 2016 at 08:49

  Har aldrig bott där men har hört från flera att det ska vara väldigt bra.

  • Reply Pella 19 november, 2016 at 10:42

   Kan varmt rekommendera detta hotell:-)

 • Reply LinizTravel 18 november, 2016 at 10:15

  Visst är hotellet mysigt!!! Älskar det! Å läget är ju perfekt!!!! Kul å ses förra v!! Jätte fin blogg! Kramar

  • Reply Pella 19 november, 2016 at 10:43

   Kan bara hålla med vi blev positivt överraskade! Tack snälla, kram

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.