Familj, Göteborg

Jul på Liseberg!

19 december, 2017

Göteborg är kanske Nordens mest juliga stad? Mycket tradition och nytänkande på en gång … och traditionella Liseberg inför jul är något jag alltid ser fram emot numera. Helgen kring andra advent blev det Liseberg för hela slanten. I år kändes det riktigt hemtamt och bra att känna till de flesta områden med olika traditionella sevärdheter.

 Jag skrev förra året om det både traditionella och nytänkande julbordet på Hamnkrogen i det så kallade Hamnkvarteret. På andra sidan broarna var det även i år ett av de mysigaste områdena på Liseberg. Förutom de vackra sagolika byggnaderna besökte jag Tomtelandet. Tomtenissarnas verkstad var verkligen något jag kan rekommendera stora likväl som små. Här finns det goda chanser att känna sig som ett barn igen. Fantastiskt arrangemang med rörliga dockor och figurer. Strosade runt och njöt av den gammaldags stämningen. I de traditionellt julsmyckade kvarteren kändes dofterna av knäckäpplen, varm choklad och glögg lite extra mycket.

Påväg mot tomteland.

Mötte tomten men jag lämnade ingen önskelista…

 Efter huvudingången möts man av dekorationer i form av snö och vackra snögubbar. Bredvid Rondo bildades det lite kö för att alla vill ta kort på sig själva och all snödekoration. Sedan börjar julmarknaden med allt vad julen kan tänkas erbjuda. Vi tog rulltrappan upp till Lisebergs Designmarknad i Lisebergstornet. Där hittade vi vackra och funktionella designföremål och konsthantverk. Det fanns både kända varumärken samt unika utställare med en mindre produktion. Det kändes genuint att de givit det exklusiva konsthantverket en speciell plats.

Mer om utställarna på denna länk: https://www.liseberg.se/jul-pa-liseberg/julmarknad/

Från Lisebergstornet gick vi vidare till vad som kallas en vintersaga. Fantastisk utsikt med glöggservering utomhus. På höjden bland snurrigt roliga karuseller och attraktioner lyser sagornas figurer upp den mörka vinterhimlen i Lisebergs Trädgårdar.

Var tvungen att prova både Gluewine och en Irish Coffee. Behövdes i kylan *blink

Förutom allt detta tittade vi förbi i Medeltidsbyn, såg lite ljusshow, konståkning, samt Lisebergs kaninernas egen avdelning. Intensivt men jättetrevligt!

Den vackra julgranen syns över hela Göteborg!

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Reply carmela engström 19 december, 2017 at 22:39

  det är en dröm att få åka dit

  • Reply Petra Nordin 26 december, 2017 at 16:05

   Det är en dröm att bara gå omkring i denna sagovärld!

 • Reply Ladies Abroad 20 december, 2017 at 21:38

  Vilka fina foton! Säger som så många gångar tidigare; nästa år blir det Liseberg innan jul.

  • Reply Petra Nordin 26 december, 2017 at 16:04

   Tack snälla 🙂 Du måste verkligen besöka Liseberg! Det är helt fantastiks och är en av mina absoluta favoriter bland marknader i Sverige!

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.