Resor, Tunisien

Nyss hemkommen från Tunisien!

30 juni, 2023

Har varit hemma några dagar efter en resa till Tunisen.  Det var en pressresa, för att få uppleva och se vad landet har att erbjuda. Tunisen ligger i Nordafrika, en kontinet jag aldrig tidigare besökt.

En anledning till denna resa var att direktflygen går igen från Arlanda till huvudstaden Tunis. Det är det första direktflyget sedan 2006.

Tunisien är känt som ett av de mest liberala, muslimska länderna. Det finns flera skäl till detta. Ett är den västerländska klädseln som numera är vanlig. Speciellt i städernas urbana miljöer. Ett annat att tunisiska kvinnor är mer jämställda med männen jämfört med stora delar av den övriga arabvärlden.  Det känndes mer som  att vara i vilket medelhavsland som helst och inte att vara i just Nordafrika.

Landet har så mycket att erbjuda. Allt från sol, bad, kultur, shopping och god stark mat. Det som jag blev mest överraskad över var att de har många goda viner. Vi besökte bl a en jättetrevlig vingård, men detta kommer jag att berätta mer om i ett senare inlägg.

 

Direktflyg Stockholm – Tunis

Nouvelair flyger direkt till Tunis varje måndag kl 21:35. Det har varit efterlängtat att kunna flyga direkt igen från Stockholm till Tunisien. Senast  man kunde göra detta var år 2006.

Det var en spännande upplevelse att se hur det går till när man inviger en ny destination från Arlanda.

Gänget som åkte  på pressresan var Göran & Daniella från  Discovering Planet  Desiree från Desireetravels  Mr Mohammad Meddeb från Tunisiens  Turistbyrån, Peter & Helena från  Freedomtravel News och Nicolas som har en Webb-tv kanal ( ej med på bild) 

Peter, Flygvärdinna från Nouvelair och jag innan avfärd!

Som höjdpunkter från min vistelse vill jag redan nu nämna Sidi Bou Said, Thalasso SPA, shopping på Soukar (marknader). Dessutom fick jag uppleva flera historiska platser som bla El Jem  där en del av filmen Gladiator spelades in. De hotell vi bodde på under resan var alla mycket bra och standarden var genomgående hög.

 

Du kanske också gillar

inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.