Event, Livsstil, Skönhet

Sthlm Beauty Week 2017 är över!

3 maj, 2017

I förra veckan var Stockholm Beauty Week i full gång. En skönhetsmässa som höll på i hela tre dagar. Från måndag till onsdag och detta var första mässan som jag deltog på fullt ut. I år i det anrika Konstärshuset vid Norrmalmstorg. Det var mässa på alla tre våningar. Det fanns verkligen något för alla. Veckan började med pressfrukost för journalister, bloggare och inköpare.  Det var intressant att höra hur det verkligen är fokus på ekologiska och veganska produkter. Det var fullspäckade dagar med en massa föredrag. Eftersom jag jobbade så fick jag enbart gå på frukostseminarer och ett lunchföredrag.

Vid pressinformationen radades otaliga märken upp för oss som var där för att lyssna.

 

Maria Åkerberg

Bolaget Dermond startades 1995 och har egen tillverkning i Frillesås i Halland. Det känns extra roligt då jag själv har hållit till i Stavder som inte ligger långt därifrån. Så nästa gång jag är i Halland så måste jag försöka besöka fabriken och butiken.
De kommer att lansera en ny produkt i slutet av maj. Ett kosttillskott som främjar en god bakterieflora i mage och tarm. Det ger en snabb effekt på magen inom ca 30 min om man känner sig lite olustig och för huden tar det lite längre. Kosttillskottet är fritt från soja, mjölksocker och mjölkprotein.

Köpte med mig deras foundation som jag verkligen är supernöjd med. Den är lätt att applicera och ger huden en fin lyster. Den har redan kommit att bli en favorit i badrumsskåpet…

LIP

Lip Intimate Care är ett helt nytt märke på markanden. Det är hygienprodukter för kvinnor som är 100% veganskt. Föll verkligen för designen som är tilltalande och snygg. Äntligen har man gjort en rengöringsprodukt för kvinnans mest intima del. Det finns två produkter idag. Cleansing & Moisturing Oil som är en rengöring- och återfuktande intimolja på havtorn och fragonia.  Den andra är en Shaving & Moisturing Oil som är återfuktande med grön mint & ylan ylang

Rosenserien

På mässan så presenterades vårens nyheter från Rosenserien Tinted Moisturizer. Det är en dagkräm som ger en jämn hudton, samtidigt som din hud får i sig näring och fukt. Krämen finns i två nyanser.
Krämen ger dig en naturlig lyster samt innehåller vårdande acaiolja, granatäpple, jojobaolja, olivolja, och sheasmör. Allt från ekologiska odlingar. Krämen tillåter dessutom huden att “andas”.

Det som är kul med detta märke, är att de även satsar på ekologiska skönhetsprodukter för män. De har gjort en serie tillsammans med Tony Irving. Jag fick med mig en hel del produkter som min sambo skall få testa. Vi kommer med en utvärdering på på detta lite senare i ett eget inlägg.

UneCare of Sweden

UneCare of Sweden är en helt naturlig och ekologisk produkt för hudvård utan några konstiga tillsatser. “UneCare utgår från naturens egna förmåga att ta hand om vår hud och vår kropp” UneCare har funnits sedan 2013 och deras egna produkter släptes 2014. Det verkar vara ett superspännande bolag, som även det har sitt säte i Halland. Jag fick med mig deras Dearly karotin bodylotion. Får se om jag blir lite brunare nu än vad jag brukar bli:-) Anna är vekligen en inspirerande entreprenör och hon brinner för det hon gör!

ECOTOOLS

EcoTools är marknadsledande inom miljövänliga skönhetsprodukter och bolaget fyller i år 10 år.

EcoTools borstar är i syntet och ej testade på djur, skaftet är är gjort i det snabbväxande bambu som är ett naturligt och hållbart material. Ser fram emot att testa dessa borstar. Produkterna säljs på nätet och från och med i höst kommer man även  att kunna köpa borstarna på H&M. Deras produkter är 100% veganska.
Var på deras lunchseminarium som de hade tillsammans med Pernilla Johansson, som driver bloggen Ekoenkelt. Pernilla pratade mycket om hållbar livsstil och jag fick en hel del att tänka på som jag själv kan jobba på i min vardag. För alla vill vi väl vara med och bidra till en bättre miljö!

Fanns många fler intressanta märken, men det var dessa som jag fastnade för… men kommer definitivt att prova på flera märken under året.

Litet axplock på andra utställare

Under mässan kunde man få prova på en hel del behandlingar. Jag passade på att prova på en ansiktsbehandling som heter Oxygen Intraceutical, sk “Madonna behandlingen” Kommer definitivt att prova på behandlingen igen.

Tack alla utställare och arrangörer för en välorganiserad mässa. Tack för alla fina goodibags vi fick vid alla intressanta föreläsningar som hölls.

Ser fram emot nästa års mässa!

Foto: Pellas Inspiration (Petra Nordin)

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply LinizTravel 3 maj, 2017 at 20:55

  Så synd att jag missade de första dagarna… lilla L var sjuk… kramar

  • Reply Petra Nordin 7 maj, 2017 at 13:52

   Linis, det var superkul ser redan fram emot nästa års mässa… Synd att du inte var där de första dagarna..
   Kram

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.