Smyglansering Benella Regnbåge!

Total
0
Shares

Häromdagen var det smyglansering av Benella Regnbåge som kommer till Sverige. Laxen har odlats i över ett halvt sekel i Finland. Kärnan och skillnaden med Benella Regnbågslax är framför allt dess hälsoeffekter och naturvänliga produktionssätt.

Benellas försäljningschef berättade om fisken och dess odling

Benella Regnbåge odlas i Östersjön och använder ett nytt och miljövänligt fiskfoder som minskar övergödningen i Östersjön. Nytt är att fisken äter foder där fiskmjölet och oljan kommer från fisk som fångats lokalt i Östersjön. Med andra ord inte foder som producerats genom fisk från de stora världshaven. På detta sätt kan man återanvända näringsämnen och framförallt att ingen ny fosfor eller kväve tillförs. Därav minskar övergödningen i Östersjön.

Varje Benellafisk sänker dessutom fosforbelastningen i Östersjön. Kvävetillförseln blir också mycket lägre. Att äta fisk som hjälper Östersjön istället för att stjälpa den gör med andra ord…. gott både för dig och Östersjön!

Benella Regnbåge kommer till att börja med att finnas främst på restauranger, men även att säljas på Stockholms ICA Maxi och Urbandelibutikerna på Sveavägen, Sickla och vid Nytorget. Beräknat pris ligger på 245 kr/kilo.

Daniel Lakatosz tillagade olika rätter med denna ljuvliga regnbåge. Han kom tvåa i Sveriges mästerkock 2016.

Första serveringen var en Benella Regnbågetartar med jordärtskockspuré och friterat rispapper. Denna rätt blev en favorit hos de flesta!


Den andra rätten var en Wontontacos med confiterad regnbåge med avacadokräm, picklade gurka och chili.

 

Goda drycker som passar till laxen

 

Vi fick med oss Benella sushi som Berns Sushikock tillagade till oss!

Restauranger som idag serverar denna fisk är Sushi Sho, Gulddrake vinnaren Soyokaze och Urban deli butikerna på Sveavägen, Sickla och Nytorget.

 

Foto: Petra Nordin ( Pellas Inspiration)
Headerbild: Pressbild

Total
0
Shares

Tre Restauranger du inte får missa i Berlin!

De som följer bloggen vet att mat & dryck är återkommande teman! När jag reser är maten en…

Kommentarer18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar