Göteborg, Julbord, Mat&Dryck

Julbord på Hamnkrogen – Liseberg!

28 december, 2016

Hoppas alla ni som läser har en lika god fortsättning på festligheterna som vi har. Tiden går så snabbt att jag knappt hunnit tänka tillbaka på allt vi gjort innan och under julen. Vi har ätit mycket god mat och upplevt många lyckade julbord. Ett av julborden har emellertid varit helt outstanding. Det julbord som jag verkligen kommer att komma ihåg är det som hade roligast inredning samt mycket fisk och skaldjur.

För ett tag sedan hade jag förmånen att äta julbord på Hamnkrogen inne på Liseberg. Restaurangen ligger i det man kallar Lisebergs hamnkvarter. Restaurangen öppnades 1997 och har sedan dess varit en av Lisebergs och Göteborgs mest älskade restauranger. Förutom att man inte hade väntat sig hitta en av de mest överraskande restaurangerna i Göteborg på just Liseberg, hade den genomgående mycket hög kvalitet. Man skall med andra ord aldrig välja bort en restaurang för att den låter för bra för att vara sann. Så, vem lägger en restaurang i ett gammalt spökhus på ett tivoli? Jo, just på Liseberg går detta hur bra som helst.

Ytterligare en kul grej är att inredningen i det gamla spökhuset (bara sommartid) kan börja skaka. Måste besöka detta igen, för att se om bänkar och stolar verkligen rör på sig när man intar sin måltid?

Varför jag vill jag riskera detta? kanske någon undrar….

Jo, julbordet på Hamnkrogen var nog det bästa jag har ätit på länge. Då har jag ändå ätit julbord på många bra, kända restauranger som Ulriksdals Värdshus, Operakällaren och Grand Hotel. Alla dessa restauranger har fantastisk mat och en miljö som ej går av för hackor. Men det var ändå något speciellt med Hamnkrogens mat. Upplägget med små goda lagom munsbitar höjde upplevelsen och funkade för oss. Sedan är det något speciellt att äta mycket fisk och skaldjur som den serveras på Västkusten. Julbord på Hamnkrogen LisebergLaxröra med löjrom och torskcarpaccio

Julbord Hamnkrogen LisebergOlika laxrätter

Julbord Hamnkrogen LisbergFärska räkor, krabbklor mm

Jag kommer definitivt att besöka Hamnkrogen igen, men då för att prova på deras omtalade skaldjursbuffé. Vi åt dessutom Fiskekrogens kända skaldjursbuffé för ett tag sedan. Göteborgarna levererar verkligen när det gäller fisk och skaldjur. Läs mer om det besöket och inlägget här..

Julmarknad/Julbord på LisebergSnögubbar i kö påväg in på Liseberg.

Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Reply FREEDOMtravel 29 december, 2016 at 01:13

  Mmmm! Det fär julbordet skulle jag kunna öta när som helst på året 😉

  • Reply Petra Nordin 30 december, 2016 at 14:03

   Helena! jag med 🙂

   Önskar dig och Peter god fortsättning och Gott Nytt År!

 • Reply Kattas Betraktelser 29 december, 2016 at 16:29

  Petra, jag blir faktiskt småhungrig då jag far med blicken över maten på din blogg!

  • Reply Petra Nordin 30 december, 2016 at 14:02

   Katarina, det glädjer mig:-) Maten var fantstisk och jag kan varmt rekommendera Hamnkrogen om ni råkar befinna er i Göteborg någon gång.

   Önskar dig ett Gott Nytt År!

   //Petra

 • Reply Fantasy Dining 31 december, 2016 at 12:01

  Det låter ju toppen, får testa julbordet där nästa år då 🙂 Ska bli kula att höra vad du tycker om Gasten sen när du besökt de också, det är ju en klar favorit för mig i GBG.

  Önskar ett gott nytt år!

  • Reply Petra Nordin 2 januari, 2017 at 09:26

   Ja, Maria ni måste prova deras julbord i år :). Gaston måste jag prova på..

   God fortsättning på det nya året!

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.