Resor, Spanien

San Luis de Sabinillas- Costa Del Sol!

5 oktober, 2016

Infarten till vår lilla by

I år åkte vi på semester till solkusten i Spanien. Närmare bestämt till San Luis de Sabinillas, men även kallat Sabinillas. Det är en gammal fiskeby i södra Andalusien som ligger ca 10 mil söder om Malaga. Kommer inte ihåg när jag var på en ren solsemester senast. Men det var otroligt skönt att få komma till lite sol och värme. Min fästman hade det lite jobbigt de första dagarna med värmen. Det var ca 36 grader i skuggan de första dagarna, sedan blev det bara 28-32 grader.

Vi hyrde en lägenhet med två sovrum. Det absolut det bästa med lägenheten var den fantastiska terassen som vi i stort sätt åt alla våra måltider på. Lägenheten låg precis vid stranden. Otroligt skönt att bara kunna gå till stranden för att börja dagen med en promenad. Vi gick längs hela stranden eller simmade några längder i polen. Ibland behövs det inte mer än så, för att börja dagen på ett härligt sätt. Förutom det klassiska bad och strandlivet gjorde vi många dagsutflykter.

 

Vi hittade en hel del bra restauranger i vår lilla by. Många låg längs strandpromenaden, men det fanns en hel del bra även på tvärgatorna. Där blev det dessutom helt andra priser (billigare) än strandpromenaden. Då var det inte dyrt på ställen med havsutsikt. De har även sk chiringuitos och dessa ligger på stranden samt serverar lite enklare mat. De är även de goda och vällagade samt prisvärt.

En mysig fiskrestaurang vid strandpromenaden

Svärmor

Vår favorit bland tapasställen var La Casita som ligger på nedre botten i ett hyreshus. Det låg också på en av tvärgatorna inte långt från strandpromenaden. Den var även väldigt populär bland spanjorerna. Varje helg var det knökfullt och svårt att få bord, om man ej hade beställt innan. Portionerna var väl tilltagna även om man bara tog lite tapasrätter. Personalen var lite udda figurer men roliga och och höll en bra servicenivå.  Vid betalning av notan så bjöds det alltid på en liten färdknäpp som smakade som godis… men det räckte med en…

Cool sandkonst

Det som jag nog blev mest förvånad över hur  billighet det var att hyra solstolar med parasoll. Kostnaden för heldag var endast 4 EUR. Det var iof mest turister som hyrde dessa medans spanjorena själva ligger vid vattenbrynet. De var utrustade med sina egna parasoller och kylväskor innehållandes både mat och dryck. Bra om man skall ha en hel dag på stranden!

Strandpromenaden kvällstid

Foto Petra Nordin ( Pellas Inspiration)

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Reply Liniz Travel 6 mars, 2018 at 11:30

  Men wow så härligt och vackra bilder som vanligt ✨ kramar

  • Reply Petra Nordin 6 mars, 2018 at 13:32

   Tack söta Lina, blir lika glad varje gång över dina fina kommentarer:-)

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.